Ciolacu: „Va fi o reformă fiscală”

Anunțul premierului

Premierul Marcel Ciolacu a transmis, luni, că va exista o reformă fiscală. El a precizat că acest lucru nu înseamnă că vor fi introduse mai multe taxe și „sub nicio formă” nu se va mări TVA la alimente și medicamente.

Premierul nu a exclus ca România să rămână cu cota unică, dar a precizat că România nu mai are în acest moment o cotă unică și este nevoie de o dezbatere publică în acest sens. În ce privește impozitare progresivă, el a spus că aceasta poate fi pe venituri excepționale sau pe praguri pe venituri cumulate.

„Va fi o reformă fiscală. O reformă fiscală nu înseamnă că vor fi introduse mai multe taxe”, a spus Ciolacu.

Premierul spune că a promis că face digitalizarea ANAF „după 30 și ceva de ani” și că sunt „12 module deja în implementare cu companii de renume în acest domeniu și momentan avem încasările pe care le-am așteptat”.

Marcel Ciolacu a precizat că nu a mărit taxe, ci doar a scos anumite excepții. La începutul anului, au fost eliminate mai multe facilități fiscale pentru sectoare precum IT, construcții și agricultură și a fost eliminat TVA redus pentru mai multe categorii de produse și servicii.

„Eu nu am mărit taxe nici după ce am luat mandat de prim-ministru, cu toate că aveam deficit lăsat de 6,8% și era asumat în jur de 5,7 și am închis cu 5,5-5,6%. Am scos anumite excepții”, a spus el.

Marcel Ciolacu a declarat că „sub nicio formă nu se va mări TVA-ul la alimente și medicamente”, pentru că asta ar duce la o creștere a inflației. El a declarat că „s-a făcut o presiune imensă” asupra sa pentru a majora TVA și a refuzat acest lucru „pentru că este total incorect ca cei cu venituri mici să contribuie la acest efort comun”.

Citeste si...  Armata din Republica Moldova a anunțat o mobilizare generală pentru data de 3 aprilie

„Când ai ajuns cu inflația în jur de 1% poți să te gândești la anumite măsuri, pentru că e foarte rău să pici în partea cealaltă”, a mai transmis premierul.

Articolul Ciolacu: „Va fi o reformă fiscală” apare prima dată în Money.ro.

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img