Ciolacu: Instituţiile statului încep să arate determinare împotriva celor care fraudează banii românilor

Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, că ANAF a început să-şi facă treaba şi să colecteze aproape de ţinta asumată, astfel că în luna octombrie colectarea veniturilor a ajuns la un nivel record de 40 de miliarde de lei.

 

Premierul a mai spus că a elimina evazioniştii care fură zeci de miliarde an de an este cheia pentru a obţine fondurile necesare şi pentru creşterile de pensii, şi pentru educaţie, şi pentru sănătate şi a precizat că anul viitor nu vor fi taxe noi.

Premierul a declarat în deschiderea şedinţei de Guvern că vine cu o veste bună. ”ANAF a început să-şi facă treaba şi să colecteze aproape de ţinta asumată. În octombrie colectarea veniturilor a ajuns la un nivel record de 40 de miliarde de lei. Sunt convins că, păstrând acelaşi ritm până la finele anului şi ţinând sub control cheltuielile neesenţiale, vom respecta ţinta de deficit agreată cu Comisia Europeană”, a spus premierul.

Ciolacu a precizat că ”un argument în plus sunt acţiunile mult mai susţinute contra evaziunii fiscale, pe care le-am văzut cu toţii în ultimele zile”.

”Din punctul meu de vedrere, în sfârşit, instituţiile statului încep să arate determinare împotriva celor care fraudează banii românilor. Iar a elimina evazioniştii care fură zeci de miliarde an de an este cheia pentru a obţine fondurile necesare şi pentru creşterile de pensii, şi pentru educaţie, şi pentru sănătate”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Citeste si...  Comisia Europeană a aprobat plata celei de-a doua tranşe din PNRR

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img