Cine mai rămâne în politică din ”haita” inutilă pentru România a baronului Buzatu

Pentru mai mulți apropiați ai baronului PSD de Vaslui Dumitru Buzatu, funcțiile și viitorul politic sunt incerte. Toți acești oameni, o ”haită” complet inutilă pentru România, primesc salarii grase de la stat doar pentru că sunt apropiați servili ai lui Buzatu. ”Baronul” arestat recent pentru o mită de 250 de mii de euro conducea județul Vaslui cu mână forte și părea singurul capabil să propună pentru parlament deputații și senatorii cu poziții eligibile pe liste. Același lucru a făcut Buzatu și cu fiul său, Tudor Buzatu, care ajunsese secretar de stat până să-și dea demisia odată cu arestarea bătrânului baron.

 

Tudor Buzatu este însă extrem de bogat, doar în ultimul an Dumitru Buzatu donându-i mai multe terenuri.

Ana Maria Obreja, despre care presa a spus că este foarte apropiată de baronul PSD, are un istoric neobișnuit. A terminat 10 clase în 2002 în comuna Zăpodeni, când purta numele de Furnică. Apoi, a fost angajată la Primărie, fiindcă PSD a dat o lege (116/2002) prin care garanta tinerilor până în 25 de ani, fără studii, dreptul la muncă, la asistență medicală, la educație, ca o măsură de prevenire a marginalizării sociale. La acel moment, Ana era folosită de Primăria Zăpodeni la tot felul de activități de curățenie, la școli, primărie, bibliotecă.

A făcut liceu la seral la Negrești și avansase de la femeie de serviciu, la funcționar. Ajunge la CJ Vaslui și intră în grațiile lui Buzatu, apoi termină rapid și studiile superioare.

Acum, dacă Ana Obreja nu va mai fi șefă de cabinet, trebuie să se întoarcă la biroul de Achiziții, ca simplu funcționar unde șefă este soția lui Dragoș Cazacu – șeful de la DIrecția Copilului. Aici era postul ei înainte de a se suspenda, când a preluat funcția de șef cabinet al președintelui CJ Vaslui.

Citeste si...  UPDATE: Primarul din Corbeanca, Anton Valeriu reținut de DNA

În acest birou lucrează pentru toate beizadelele Petrică Manolache, un pensionar care știe rostul lucrurilor. Ca să facă ca lucrurile să meargă la Achiziții, acesta este angajat pe cabinetul lui Buzatu și dus la acel serviciu. Numai că acum, Manolache va pleca acasă și în locul său vor munci două specialiste: Monica Cazacu și Ana Maria Obreja, absolventa de zece clase de la Zăpodeni și cu restul de studii făcute la frecvență redusă.

Primul care a plâns după arestarea lui Buzatu este Dragos Cazacu, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui. A plâns în timpul flagrantului și la conferința de presă de luni, la două zile de la arestarea lui Buzatu. Este cel care, teatral, a spus că va face credit ca să acopere cheltuielile lui Buzatu cu avocații.

Eduard Popica nu vede mimic rău în luarea de mită

La rândul său, deputatul PSD Eduard Popica, ginerele denunțătorului Emil Savin, este cel care a spus despre Buzatu ”că-i este ca un al doilea tată”. Popica este vicepreședinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaților, funcție incompatibilă cu atitudinea sa de apărare a unui infractor.

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img