Cine este denunțătorul primarului din Mioveni. Avocata acestuia: „Sunt prieteni de 30 de ani”

Denunțătorul primarului PSD din Mioveni, Ion Georgescu, este șeful Poliției Locale Pitești, Nicolae Valerică, căruia edilul i-a cerut 30.000 de euro, din care a primit 10.000 de euro, pentru a-i angaja fiica la spitalul din localitate au declarat surse judiciare pentru HotNews.ro. Spitalul din Mioveni este singurul construit de stat în România în ultimii 30 de ani și, deși a fost recepționat în 2019, nu funcționează nici acum la capacitatea maximă, unul dintre motive fiind lipsa de cadre medicale.

Conform surselor citate, Nicolae Valerică ar fi intervenit pe lângă Ion Georgescu pentru a-l ajuta să îi angajeze fiica, medic, la spitalul din Mioveni, iar edilul i-ar fi cerut 30.000 de euro, din care a primit 10.000.

Ingrid Alexandrescu, avocata primarului, a susținut că cei 10.000 de euro sunt de fapt un împrumut luat de primar de la cel care i-ar fi prieten de 30 de ani.

„Practic, domnul primar este acuzat că ar fi solicitat suma de 30.000 de euro pentru a favoriza angajarea ca medic a denunţătorului, lucru pe care, în mod evident, domnul primar îl neagă şi cu siguranţă nu cred că s-a întâmplat aşa, (…) iar astăzi l-a chemat să restituie suma de 10.000 de euro domnului denunţător, pe care o luase cu titlu de împrumut în toamna anului trecut.
Domnul denunţător a ştiut de ce îl cheamă şi s-a întâmplat ce s-a întâmplat”, a declarat avocata primarului, Ingrid Alexandrescu.
Ea a subliniat că primarul şi denunţătorul său „se cunosc de 30 de ani şi sunt prieteni”.

„Domnul primar a fost foarte deschis, a dat declaraţii, a spus că nu este adevărat, se consideră nevinovat şi că nu se aştepta la o astfel de întâmplare”, a adăugat avocata.

Citeste si...  Avocatul Adrian Toni Neacșu, despre cazul lui Cătălin Cherecheș: „Bănuiala mea este că se află totuși în interiorul țării”

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img