Cinci aparate DrugTest de ultimă generaţie intră în dotarea IPJ Olt

Cinci noi aparate DrugTest de ultimă generaţie vor intrat în dotarea IPJ Olt, potrivit şefului instituţiei, Ionuţ Ilinca. Acestea se vor adăuga celor două care deja există.

Ionuţ Ilinca a declarat, în cadrul emisiunii „Perfectul Simplu” de la Olt Tv, că noile aparate DrugTest vor intra în dotarea IPJ Olt „într-o lună, maximum două”.

„Momentan, la nivelul IPJ Olt, avem doar două astfel de aparate (…) Nu sunt depăşite, furnizorul ne-a pus la dispoziţie toate autorizaţiile din care reiese că aceste teste îşi fac treaba. Noi suntem în curs de achiziţionare a cel puţin cinci astfel de aparate. Bineînţeles că noi le vom achiziţiona pe ultimele apărute, deci de ultimă generaţie. Într-o lună, maximum două, vor intra în posesia noastră cu siguranţă. Noi avem activităţi desfăşurate în acest sens cu diverse instituţii cu care colaborăm pe această linie”, a declarat Ilinca.

El a adăugat că nici acestea nu ar fi suficiente: „Nu sunt suficiente cele cinci care vor fi achiziţionate. În mod normal avem nevoie ca fiecare poliţie orăşenească şi municipală să deţină un astfel de aparat”.

Două aparate DrugTest în tot judeţul

Doar două aparate DrugTest există în dotarea poliţiştilor din judeţul Olt, potrivit unui răspuns oficial remis de IPJ Olt.

În aceste condiţii, poliţiştii olteni au testat 80 de şoferi, de la începutul anului, aproape 30 dintre aceştia fiind depistaţi pozitiv.

„La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Olt există două aparate DrugTest, care au o vechime de 4 ani, intrând în dotarea instituției noastre în anul 2019.

Structurile rutiere care au în dotare cele două aparate DrugTest sunt Serviciul Rutier Olt și Biroul Rutier din cadrul Poliției Municipiului Slatina. Menționăm că aparatele drugtest se află permanent în dotarea lucrătorilor din cadrul structurilor menționate și sunt folosite atât pe zonele de competență a acestor structuri, cât și pe alte zone de competentă ce aparțin altor structuri rutiere în cadrul acțiunilor cu forțe mărite desfășurate săptămânal.

Citeste si...  Prim-ministrul Marcel Ciolacu, întâlnire cu premierul Ungariei, Viktor Orbán

În perioada 01.01.2023-12.09.2023, la nivelul I.P.J. Olt au fost efectuate 80 de testări ale conducătorilor auto cu aparatul drugtest, 29 dintre acestea indicând prezența unor substanțe psihoactive în organism”, se arată în comunicarea oficială remisă de IPJ Olt.

Conform procedurii, şoferilor testaţi pozitiv cu aparatul DrugTest li se recoltează şi probe biologice, acestea fiind trimise către INML. Rezultatul însă vine foarte greu, perioadă în care şoferilor li se suspendă dreptul de a conduce pe drumurile publice, chiar dacă este vorba despre un rezultat „fals pozitiv”.

Cautimasina.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată

Cele mai citite articole

spot_img