CEO UBS: “Nu am cumpărat Credit Suisse doar pentru a o închide”

Directorul general al UBS (UBSG.S), Ralph Hamers, a declarat luni că banca elvețiană vede preluarea Credit Suisse (CSGN.S), orchestrată de guvern, ca pe o oportunitate de creștere, într-o notă internă consultată de Reuters, transmite agenția de presă.
“Deși nu am căutat această tranzacție, am fost pregătiți și o vedem ca pe o oportunitate de a accelera povestea de creștere a firmei noastre”, a scris Hamers. “Nu am cumpărat Credit Suisse doar pentru a o închide”.
În urmă cu câteva zile, Banca Naţională Elveţiană a anunţat că UBS va prelua oficial Credit Suisse, iar cele două bănci pot beneficia, astfel, de o asistenţă importantă de lichiditate şi pot primi şi împrumuturi substanţiale de la guvernul elveţian.
Banca Naţională a Elveţiei (SNB) a informat ulterior că preluarea forţată a Credit Suisse de către UBS a evitat un dezastru financiar, iar acum este extrem de important ca fuziunea să aibă loc rapid, fără dificultăţi, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.
Pachetul de salvare de miliarde de franci elveţieni, intermediat duminică de SNB, autorităţile de reglementare şi Guvernul elveţian, a prevenit o criză sistemică, a afirmat la conferinţa de presă preşedintele SNB, Thomas Jordan.

Citeste si...  Volkswagen va investi peste 14 de miliarde de dolari într-o gigafabrică de baterii pentru vehicule electrice în Canada

Parteneri

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img