Cele mai emoționante povești de la 112. Ce au auzit operatorii STS pe fundal

Operatorii de la STS sunt puși mereu în situații dificile. Uneori aud povești de viață emoționantă, în timp ce în alte cazuri lucrurile pot fi dificile.

Doar în 2023, operatorii STS ai Serviciului de urgență 112 au preluat 10.489.979 de apeluri, din care 53,82% au reprezentat urgențe.

Și se pare că operatorii de la 112 s-au confruntat cu diverse situații, iar cele mai emoționante au fost cele în care au fost nevoiți să interacționeze cu copiii.

”Trebuie să vorbim calm cu ei, trebuie să avem grijă să nu punem mai multe întrebări odată, astfel încât copilul să nu se încurce, să nu înțeleagă exact ce avem de făcut. Limbajul folosit trebuie să fie un limbaj simplu”, a declarat Aura Stănică, operator formator 112, în direct la Antena 3 CNN.

Ce a auzit un operator STS în timpul unui apel la 112

Aura Stănică, operator formator 112, a vorbit despre unul dintre cele mai emoționante cazuri, cel în care doi copii de 5 și 3 ani au sunat la 112, pentru că mama lor nu se mai trezea.

”La un moment dat au fost doi copii, un copil de 5 ani și un copil de 3 ani. Au sunat seara la 112 că mama lor nu se mai trezea, au spus că doarme și că încearcă să o trezească și că nu se mai poate trezi.

Atunci, operatul 112 i-a spus să încerce să o strige, să se miște puțin. Mama nu a reacționat și atunci operatorul a încercat să afle adresa unde erau copiii, ei fiind foarte mici nu știau…

Copilul de 5 ani a fost îndrumat să se ducă la un vecin să întrebe adresa, iar pe fundal se aude cum copilul de 5 ani îl îmbrăca pe cel de 3 ani și îi spunea: ‘Uite, acum te încalț, acum îți dau haina ‘…”, a mai declarat Aura Stănică, operator formator 112.

Citeste si...  Gala „Woman in Economy” a ajuns la cea de a V-a ediţie. Cristina Chiriac: „Dividendul nostru este impulsul pentru egalitatea de gen”

Articolul Cele mai emoționante povești de la 112. Ce au auzit operatorii STS pe fundal apare prima dată în Money.

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img