Cel mai eficient procuror al Parchetului General, înlocuit cu un director din Inspecția Judiciară

Cel mai eficient procuror al Parchetului General, înlocuit cu un director din Inspecția Judiciară. Reorganizarea promisă de procurorul general Alex Florența (foto) a început cu o serie de mutări cel puțin stranii.

Adriana Denisa Cristodor, fost șef al Secției de Urmărire Penală și Criminalistică (SUPC) a fost retrogradată în câteva luni până la funcția de șef de Serviciu. În locul ei a fost adus un procuror de la Inspecția Judiciară.

Ultima decizie a fost luată joi, de Secția pentru Procurori din CSM, după suplimentarea ordinii de zi, practică întâlnită doar la Secția pentru Judecători a CSM pentru a ascunde deciziile luate în spatele ușilor închise.

Astfel, Cristodor a fost numită şef al Serviciului tehnic din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Până azi, ea ocupa funcția de adjunct al SUPC.

În aceeași ședință, actualul șef al celei mai importante structuri din Parchet, procurorul Dumitru Codruț Popoiu, numit în funcție tot de Alex Florența, a fost delegat adjunct de Secție.

Citește și: Netanyahu trebuie să joace după regulile lui Biden (Haaretz)

Nuntașul lui Giani, promovat

De asemenea, delegat în funcția de procuror şef al SUPC a fost Remus Iulian Popa. Decizia a fost luat cu 4 la 2 voturi ceea ce reprezintă un lucru rar în Secția pentru procurori a CSM și un semnal că unitatea procurorilor este pusă la îndoială de deciziile luate de la vârful Parchetului General.

Remus Iulian Popa a fost adus de la Inspecția Judiciară, fiind numit de șefa acestei structuri, Roxana Petcu, director al Direcției de Inspecție pentru Procurori.

În plus, potrivit unor surse judiciare, Popa a participat la celebra nuntă a judecătorului CCR Gheorghe Stan, eveniment la care au dat curs, pe lângă inculpații Mihai Chirica și Cristian Adomniței, cei mai importanți reprezentanți ai sistemului judiciar din România.

Citeste si...  Anunţul momentului despre creşterea pensiilor! UE a dat ordin: România trebuie să…

Citește și: 5.000 de lei în plus la pensie pentru un judecător care a muncit o lună în penitenciar

Cine e Denisa Cristodor

Revenind la Denisa Cristodor, ea fusese „retrogradată” și numită adjunct de Secție tot în mandatul lui Florența, în condițiile în care la nivelul PG Cristodor este recunoscută ca fiind printre puțini procurori care mai lucrează în dosare.  

Cat a fost șefă a SUPC, Cristodor a coordonat dosarul exploziei de la Crevedia, dosarul privind activitatea unor medici care montau pacienţilor defibrilatoare şi stimulatoare cardiace luate de la oameni decedaţi, dosarul terenurilor din București vândute prin decizii judecătorești falsificate etc.

Denisa Cristodor este cea care i-a trimis în judecată pe torționarii Alexandru Vișinescu și Ioan Ficior, acuzați de crime împotriva umanității.

Urmăriți PressHUB și pe Google News

Foto: Adriana Denisa Cristodor. Inquam Photos/Octav Ganea

Parteneri

Cautimasina.ro

PressHub
PressHubhttps://presshub.ro
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

Cele mai citite articole

spot_img