Ce a ajuns Rusia

Rusia a primit mesaje puternice în care îi cer să nu intervină în războiul din Nagorno-Karabah după bombardarea depozitului de arme și atacul asupra vehiculelor blindate care transportau lideri de baze militare.

Un videoclip al atacului armatei azere asupra bazei forţelor ruse de menţinere a păcii din Nagorno-Karabah a fost postat online. Canalul Telegram Armenian Military Portal a publicat videoclipul sâmbătă, 23 septembrie, chiar dacă atacul asupra bazei „pacificatoare” a avut loc acum câteva zile, dar imaginile abia au apărut online, arată mil.in.ua.

Atacul a avut loc pe 19 septembrie, când un depozit de muniţie a fost bombardat şi nu se ştie dacă au fost victime în rândul militarilor ruşi, privind stiripesurse.ro

Armata azeră a scos din luptă conducerea bazei ruseşti, când a atacat „din greşeală” un vehicul blindat Patriot cu patru ofiţeri superiori, printre care comandorul (căpitan gradul I) Ivan Kovgan, locţiitorul comandantului misunii ruseşti, adjunctul comandantului Forţei ruse de submarine din Flota de Nord, alături de colonelul Tagire-Murod Karaev, comandantul Brigăzii 29 din Districtul Militar Central, notează Monitorul Apărării.

Kremlinul a ţinut sub tăcere cele două incidente, singurul element făcut public a fost discuţia telefonică a lui Vladimir Putin cu omologul din Azerbaidjan, în care Ilham Aliyev şi-a cerut scuze şi a promis pedepsirea celor vinovaţi.

Conflictul cu Armenia care durează de mai bine de 30 de ani a fost încheiat de Azerbaidjan printr-o operaţie militară fulger „antiteroristă”, de care Moscova, aliata Armeniei, a avut ştiinţă şi a avizat-o.

Pe 19 septembrie, au început ciocnirile dintre trupele azere şi armene din regiunea Karabah. A doua zi, pe 20 septembrie, au avut loc negocieri privind dezarmarea separatiştilor din Karabah, teritoriu recunoscut internaţional drept azer, şi dizolvarea guvernului local.

Citeste si...  Inaugurarea trenului care circulă pe apă cu viteza de 350 km/h

Presa armeană a acuzat Rusia că a trădat, Kremlinul fiind concentrat pe războiul din Ucraina, sub presiunea concesiilor pe care a trebuit să le facă preşedintelui turc Recep Tayyip Erdoğan, care s-a întâlnit cu Putin pe 4 septembrie la Soci.

Citeste si: Interzicerea pe termen nedefinit a exporturilor de carburanţi de către Rusia riscă să agraveze un deficit global

The post Ce a ajuns Rusia appeared first on Romaniainformata.ro.

Parteneri

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img