Captură record de marfă contrafăcută făcută în Portul Constanţa Sud. Containerele veneau din China şi Emiratele Arabe Unite

Peste 163 de kilograme de peşte, nouă exemplare de sturion şi 645 de metri de plasă monofilament au fost descoperite de poliţiştii de frontieră din Constanîa, într-o acţiune de combatere a pescuitului ilegal.

      

Reprezentanţii Gărzii de Coastă au anunţat că poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au descoperit, în ultimele 24 de ore, în Portul Constanţa Sud, în două containere, unul din China şi celălalt din Emiratele Arabe Unite, 1950 bucăţi kimono din bumbac (pantaloni şi bluze) şi peste 634.000 bucăţi brichete de buzunar, bunuri susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.

Bunurile, în valoare totală de peste 3.600.000 lei aveau ca destinaţie societăţi de pe teritoriul Ucrainei.

“Poliţiştii de frontieră s-au sesizat din oficiu în vederea întocmirii actelor de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, au precizat reprezentanţii Gărzii de Coastă.

Mărfurile au fost ridicate pentru continurea cercetărilor.

Citeste si...  Serviciul militar ar putea deveni obligatoriu. România trebuie să-și refacă armata

Parteneri

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img