Când se vede în România eclipsa parțială de lună. Ora exactă

Când se vede în România eclipsa parțială de lună. Ora exactă. Eclipsa parțială de lună va avea loc în noaptea de 28 spre 29 octombrie.

Când se vede în România eclipsa parțială de lună și ce trebuie să mai știe pasionații de astronomie?

Reprezentanții Observatorului astronomic ”Amiral Vaslile Urseanu” transmit că Luna se va afla în constelația Aries în timpul eclipsei parțiale de lună plină.

Când se vede în România eclipsa parțială de lună. Ora exactă

Eclipsa se va produce în seara de sâmbătă spre duminică, iar fenomenul începe la ora 21.02. Aceasta este ora exactă la care putem să îl urmărim.

”Eclipsa se produce în noaptea de 28 spre 29 octombrie, sâmbătă spre duminică, atunci când Luna se va afla în constelaţia Aries, fiind însoţită de planeta Jupiter, care se va afla la stânga ei. Fenomenul începe cu intrarea Lunii în penumbră, la ora 21:02, la două ore după răsăritul Lunii.

Pentru că penumbra Pământului nu este foarte opacă, la începutul fenomenului culoarea Lunii nu se va schimba mult. În acel moment, Luna se va afla sus pe cer, înspre sud-est. După maxim, Luna îşi va recăpăta strălucirea şi culoarea, ieşind complet din umbră la ora 23:53 şi din penumbră la ora 1:27, pe 29 octombrie”, apare în postarea instituției.

Citeste si...  Trei cine-concerte de neratat la TIFF 2023

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img