Cancelarul Olaf Scholz, mesaj ferm pentru instituțiile evreiești

După o tentativă de atac cu cocteiluri Molotov la o sinagogă de la Berlin, cancelarul german Olaf Scholz a anunţat miercuri întărirea măsurilor de securitate la instituţiile evreieşti din Germania, a anunțat dpa.

După o tentativă de atac cu cocteiluri Molotov la o sinagogă de la Berlin, cancelarul german Olaf Scholz a anunţat miercuri întărirea măsurilor de securitate la instituţiile evreieşti din Germania.

„Este foarte clar că nu vom accepta niciodată atacuri împotriva instituţiilor evreieşti”, a declarat Scholz pentru presă, la Cairo, unde avea stabilite întrevederi cu lideri egipteni.

Cancelarul german a mai spus că s-a simţit indignat de atacul manifestanților şi de informaţiile cu referire la scandarea cu sloganuri antisemite la manifestaţii pro-palestiniene ilegale care au avut loc la Berlin şi a dat asigurări că marea marea majoritate a germanilor simt la fel.

Olaf Scholz a reiterat că atacurile, violenţele, revoltele sau protestele cu sloganuri antisemite sunt inacceptabile în Germania.

Autorităţile germane trebuie să stopeze demonstraţiile ilegale şi „poliţia trebuie să protejeze instituţiile evreieşti din Germania”, „şi vom face acest lucru”, a mai spus cancelarul german.

Atacul cu dispozitive incendiare de miercuri a provocat groază şi indignare în rândul comunităţii evreieşti din capitala Germaniei. Exploziile cocteilurilor Molotov au ars, dar nu au produs deteriorări ale clădirii și nu au provocat traume.

Ziarul local Tagesspiegel a relatat că dispozitivele incendiare au ratat clădirea şi au ars pe trotuar.
Forțele de ordine germane, care asigurau securitatea centrului evreiesc erau prezenţi în timpul tentativei de incendiere, însă nu au reuşit să-i aresteze pe atacatori.

Atacul a avut loc la câteva ore după ce poliţia din Berlin s-a confruntat cu protestatari în timpul unor demonstraţii pro-palestiniene neautorizate din capitala germană, organizate după explozia devastatoare produsă la un spital din Fâşia Gaza care a ucis sute de oameni, potrivit AGERPRES.

Citeste si...  În această dimineață, Armata Rusiei a lansat 81 de rachete în Ucraina

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img