Campania Acasă cu Bolt îndeamnă utilizatorii să nu se urce la volan sub influența băuturilor alcoolice

Bolt a lansat campania Acasă cu Bolt, prin care încurajează posesorii de autovehicule să nu se urce la volan sub influența băuturilor alcoolice și să utilizeze serviciile de transport la cerere, pentru a reveni în siguranță acasă după o seară petrecută în oraș. Datele statistice indică faptul că, în perioada 2009 – 2020, în România au avut loc 3218 de accidente grave, cauzate de conducerea automobilelor sub influența alcoolului, accidente soldate cu 647 de victime. În prezent, legea Anastasia elimină posibilitatea condamnării cu suspendarea executării pedepsei în cazurile conducerii sub influență.

Cristian Sălceanu, Country Manager Ride-hailing, Bolt România, spune:Chiar dacă ne deplasăm cu mașina personală pentru a ne întâlni cu prietenii într-o seară de weekend, nu înseamnă că trebuie să ne urcăm tot la volanul ei atunci când vine momentul să ne întoarcem acasă. Prin campania Acasă cu Bolt, vrem să le reamintim pasagerilor că Bolt reprezintă mereu o opțiune, mai ales dacă au consumat băuturi alcoolice. Aplicația noastră oferă toate instrumentele necesare pentru a călători în siguranță, precum selectarea unor destinații multiple, programarea curselor în avans sau distribuirea în timp real a informațiilor de călătorie.”

Recenta modificare a Codului Penal prin legea Anastasia spune că o persoană care conduce un autovehicul sub influența alcoolului, a substanțelor psihoactive sau fără permis și comite un accident de circulație, soldat cu decesul victimei, va fi condamnată la închisoare cu executare.

Aplicația Bolt permite utilizatorilor să selecteze destinații multiple atunci când vor să împartă cursa cu alți prieteni și oferă posibilitatea programării în avans a călătoriei, pentru a se asigura că ajung înapoi acasă la o oră prestabilită. În plus, aceștia pot distribui celor dragi link-ul cu detaliile cursei, pentru a-i informa în timp real cu privire la itinerariu, destinație sau destinații, detaliile mașinii și ale șoferului.

Citeste si...  Investitorii au retras aproximativ 956 de milioane de dolari de la platforma pentru criptomonede Binance, după ce șeful acesteia a demisionat și a pledat vinovat în cadrul unei anchete din SUA

statistică europeană privind decesele provocate de accidentele rutiere plasează România pe primul loc.

Pe toată durata lunii octombrie, utilizatorii pot afla direct de pe conturile de social media Bolt mai multe detalii despre ce funcționalități sunt utile în timpul sau înainte de călătorie, pentru a se bucura de o seară în oraș în siguranță, alături de prieteni. De asemenea, aceștia pot câștiga vouchere de curse gratuite pentru weekend, dacă participă la campanie.

Parteneri

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img