Căldură de iad în București. ANM, avertizare specială pentru Capitală

Administrația Națională de Meteorologie a emis un avertisment de vreme extrem de caldă pentru București. Avertizarea este valabilă timp de 48 de ore, până miercuri, la ora 10.00. Marți seara, este posibil să apară și ploi în Capitală.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunță două zile caniculare în București. Avertizarea este valabilă timp de 48 de ore, până miercuri, la ora 10.00. Potrivit specialiștilor, valul de căldură și canicula vor persista, disconfortul termic se va menține accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va continua să depășească pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime se vor situa între 37 și 39 de grade, iar cele minime între 19 și 22 de grade Celsius.

Meteorologii anunță ploi marți seara în București. Probabilitatea pentru fenomene asociate instabilității atmosferice, respectiv înnorări temporar accentuate, descărcări electrice, intensificări ale vântului și averse, va fi în creștere, a precizat Administraţia Naţională de Meteorologie.

Avertizări meteorologice valabile în urătoarele zile

Luni, 17 iulie, sunt în vigoare două avertizări. ANM a emis un cod galben de caniculă și disconfort termic în zonele de câmpie și podiș. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 17 și 23 de grade.

Meteorologii au emis și un cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat, valabil luni, 17 iulie. În Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și în sudul Moldovei valul de căldură va persista, iar canicula se va intensifica. Se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37…39 de grade, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile minime se vor situa între 18 și 24 de grade.

Citeste si...  Ministrul de externe al Slovaciei acuză Ungaria că ar fi revendicat teritorii, dacă Rusia ar fi reușit în Ucraina. Ce spune guvernul lui Viktor Orbán

București

ANM a emis un cod galben de instabilitate atmosferică valabil de 17 iulie, ora 15:00, până pe 18 iulie, ora 06:00. În intervalul menționat, local în vestul, nord-vestul și centrul țării, precum și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului (rafale în general de 55…70 km/h), vijelii, ploi ce vor avea și caracter torențial (în intervale foarte scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat peste 30…40 l/mp) și grindină.

În intervalul menționat, local în vestul, nord-vestul și centrul țării, precum și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului (rafale în general de 55…70 km/h), vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial (în intervale foarte scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat peste 30…40 l/mp) și grindină, precizează meteorologii.

București

ANM a emis două avertizări de caniculă și confort termic ridicat și pentru ziua de marți, 18 iulie. Va fi în vigoare un cod galben, temperaturile maxime ajungând la 37 de grade, iar minimele între 17 și 22 de grade Celsius. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Marți este în vigoare și un cod portocaliu de caniculă. în Oltenia și în cea mai mare parte a Munteniei valul de căldură va persista și va fi caniculă. Se vor înregistra temperaturi maxime în general de 38…39 de grade, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile minime se vor situa în general peste 20…22 de grade.

Citeste si...  Ce faci dacă ţi s-a anulat zborul sau compania aeriană dă faliment

București

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img