Brokerul imobiliar american JLL vinde afacerea din România către fondul american de investiții iO Partners

Brokerul imobiliar american JLL a anunțat marți că vinde afacerea din România către fondul de investiții iO Partners, deținut de omul de afaceri american Michael Stanton.
JLL va transfera astfel diviziile de Leasing, Capital Markets, Evaluari, Consultanță și Project Management din România, Cehia, Ungaria și Slovacia.
Cele două companii afirmă că au format un parteneriat preferențial care le permite să ofere servicii clienților din România, Cehia, Ungaria și Slovacia. „Acordul va oferi iO Partners o prezență puternică în aceste patru țări, cu angajați experimentați, sisteme și procese eficiente și un parteneriat puternic și continuu cu JLL. Echipele de management locale vor continua să conducă activitatea pe piețele respective”, arată comunicatul JLL.
Michael Stanton, investitor american și fondator al iO Partners, a declarat: „Acest parteneriat permite iO Partners să intre pe o piață strategică de creștere, continuând să se bazeze pe capacitățile de top ale JLL în regiune construite în ultimii 20 de ani. Suntem încântați să putem combina o echipă internațională puternică și consacrată cu agilitatea unei companii regionale, bine poziționată pentru a oferi servicii de top clienților din Cehia, Ungaria, România și Slovacia.”
Andy Poppink, CEO EMEA Markets în cadrul JLL, a declarat: „Acest parteneriat se aliniază cu strategia JLL de menținere a celor mai bune servicii pentru clienți, în timp ce se concentrează pe oportunitățile de extindere pe anumite piețe.”
JLL își va păstra activitatea de Workplace Management, care oferă servicii integrate de Facilities Management pentru conturile sale.
Se preconizează că parteneriatul va intra în vigoare până la începutul lunii iunie 2023, iar integrarea va avea loc în următoarele luni.
Jones Lang LaSalle (JLL) este o companie de consultanță imobiliară și de brokeraj imobiliar din Statele Unite.
Echipa românească a JLL numără 35 de oameni.
Michael Stanton a făcut parte din Consiliul de Administrație al CA Immo până în 2022.

Citeste si...  Antreprenorii Dragoș și Gheorghe Comăniciu, foștii proprietari ai Delaco, cer deschiderea procedurii de insolvență pentru Elefant Online

Parteneri

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img