Bombardamente intense în sud-vestul Rusiei. Ucraina a atacat orașele Belgorod și Sevastopol

Oficialii Moscovei au confirmat că orașul Belgorod a fost supus unor bombardamente intense în noaptea dintre 02 spre 3 ianuarie. De asemenea, au ucrainenii au atacat orașul port Sevastopol, unde o rachetă ucraineană fost doborâtă

Armata ucraineană a inițiat o serie de bombardamente puternice în această noapte în regiunea de sud-vest a Rusiei, dar și în peninsula Crimeea, anexată de Moscova în 2014.

Bombardamente intense în regiunea de sud-vest a Rusiei

Oficialii Moscovei au confirmat că orașul Belgorod a fost supus unor bombardamente intense în noaptea dintre 02 spre 3 ianuarie. De asemenea, au ucrainenii au atacat orașul port Sevastopol. Unde o rachetă ucraineană fost doborâtă. Războiul aerian intre Federația Rusă și Ucraina s-au intensificat în ultimele zile.

La finalul săptămânii trecute 25 de persoane și-au pierdut viața în orașul de frontieră Belgorod în urma atacurilor inițiate de Ucraina. Președintele Volodimir Zelenski a precizat că armata Rusă a folosit în ultimele bombardamente aproximativ 300 de rachete și 200 de drone.

Peste 40 de ucraineni și-au pierdut viața

La finalul săptămânii trecute peste 40 de ucraineni și-au pierdut viața. Analiștii militari au considerat atacurile drept cele mai puternice bombardamente de la începutul invaziei. Replica Kievului a fost una pe măsură.

Orașul de frontieră Belgorod a fost atacat violent de forțele ucrainene. Peste 100 de persoane au fost rănite în urma atacurilor întreprinse de Ucraina. Guvernatorul Crimeei, a declarat că o rachetă ucraineană fost doborâtă deasupra orașului Sevastopol. Nu au fost înregistrate victime sau pagube.

Rusia a inițiat cele mai violente bombardamente de la începutul războiului

În cursul zilei de ieri, armata rusă a inițiat mai multe bombardamente în care au fost vizate orașele Harkov și Kiev. În urma atacurilor au fost rănite cel puțin cinci persoane iar o altă și-a pierdut viața.

Citeste si...  Administrația Biden vrea să știe dacă Arabia Saudită a folosit arme americane pentru a ucide „sute” de migranți

Atacurile au suvenit la scurt timp după ce președintele rus Vladimir Putin a a declarat că Moscova va oferi o replică pe măsura bombardamentelor ucrainene recente. Zelenski a mai menționat că Rusia a folosit în bombardamente aproximativo sută de rachete de tipuri diferite.

Ambasadorul ucrainean de la Washington a declarat atacurile recente ale Moscovei „nu au fost o surpriză. Dar, pentru ca Ucraina să câştige războiul, avea nevoie de mai multe arme pentru a răspunde şi „doar pentru a trimite un mesaj clar Rusiei că ar trebui să se oprească”, potrivit BBC.

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img