Bilanțul oamenilor scoși de sub ruine de salvatorii români, în Turcia, crește. Bărbat de 35 de ani, salvat după 12 ore

Salvatorii români trimiși să acționeze în zonele afectate de cutremurul din Turcia au scos duminică de sub ruine un bărbat de 35 de ani. Intervenția a durat 12 ore. Bilanțul oamenilor salvați a ajuns, astfel, la 6.

„Bilanţul persoanelor salvate de pompierii români care participă la misiunile de căutare-salvare din Turcia, continuă să crească. În această dimineaţă, echipele de salvatori români au extras un bărbat, găsit în viaţă, sub dărâmăturile unei clădiri de 6 etaje.

Până în prezent, pompierii români au reuşit să identifice şi să salveze 6 persoane de sub ruinele clădirilor distruse de seria cutremurelor care a lovit Turcia”, a anunţar Ministerul Afacerilor Interne.

Victima, identificată cu ajutorul senzorilor

„În această dimineaţă, echipa RO USAR 2 a salvat de sub dărâmături un bărbat în vârstă de 35 ani, după o misiune continuă de 12 ore. După ce a fost identificată victima, cu ajutorul senzorilor de amplificare a sunetelor, salvatorii au realizat în mod progresiv accesul printre elementele prăbuşite, pentru a-i oferi o mască cu oxigen”, conform ISU Bucureşti- Ilfov.

În acţiunile de salvare au fost implicaţi personal medical şi voluntari turci.

La prezent, în Turcia sunt prezente 2 echipe de sprijin din România, formate din personal specializat de căutare-salvare RO-USAR, medici şi asistenţi SMURD, personal cu echipe canine din cadrul Clubul Câinilor Utilitari, Câini de Salvare Transilvania, Câini de Salvare Gugulania, care se află în permanentă legătură cu autorităţile turce, reprezentanţii AFAD fiind cei direct responsabili în a desemna zona de acţiune şi intervenţie a echipelor internaţionale venite în sprijin.

Citeste si...  Andrew Tate este foarte activ pe Twitter chiar și din arest: „Mintea mea nu este în închisoare. Înțelegi?”. Ce le transmite britanicul fanilor săi din social media

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img