Biden cere Congresului să nu blocheze o consolidare a controlului imigraţiei, după ce Mike Johnson le scrie congresmenilor americani că proiectul bugetului negociat în Senat s-a ”născut mort”

Tonul a urcat brusc vineri seara între Joe Biden şi republicani cu privire la negocieri dificile din Congres privind ajutarea Ucrainei şi politica imigraţiei, unul dintre semnalele unei intensificări a campaniei electorale.

Sub presiunea dreptei, aceste două subiecte sunt în prezent negociate împreună, ceea ce pune în pericol livrările de armament şi echipament militar destinate armatei ucrainene.

Proiectul lege al imigraţiei ”îmi va da, în calitate de preşedinte, o nouă autoritate de urgenţă de a închide frontiera atunci când este copleşită”, subliniază într-un comunicat, vineri, Joe Biden.

El dă asigurări că va ”folosi această putere chiar în ziua intrării în vigoare a legii”.

”Dacă sunteţi serioşi în privinţa crizei frontierei, adoptaţi un proiect bipartizan de lege, iar eu îl voi semna”, îndeamnă democratul în vârstă de 81 de ani, care ştie că este vulnerabil din punct de vedere politic în acest subiect şi care speră să pună, în acest fel, dreapta în dificultate.

”NĂSCUT MORT”

Comunicatul lui Joe Biden este un răspuns dat preedintelui republican al Camerei Reprezentanţilor, Mike Johnson.

”Speaker”-ul  a avertizat vineri că, în situaţia actuală, orice vot cu privire la noi finanţări destinate Ucrainei şi în vederea unei consolidări a frontierei cu Mexicul, unde sosesşte un număr-record de imigranţi, ”s-a născut mort”.

El face aceste declaraţii în contextul în care, scrie presa americană, fostul preşedinte republican Donald Trump, care candidează la fotoliul de la Casa Albă, exercită presiuni asupra republicanilor să blocheze cereri bugetare ale rivalului său democrat Joe Biden.

”Dacă cifrele din proeictul de lege (dezbătut în prezent în Senat) sunt adevărate, atunci el s-a născut mort înainte să ajungă în Camera Reprezentanţilor”, a dat asigurări Mike Johnson într-o scrisoare adresată congresmenilor americani.

Citeste si...  Atenție, șoferi! Marți, 18 aprilie, va fi reconfigurată circulația rutieră în sensul giratoriu de la Păpădie

Această scrisoare este un semnal negativ suplimentar cu privire la rezultatul negocierilor foarte complicate din Congres, unde Senatul este dominat de democraţi, iar Camera Reprezentanţilor de republicani.

Joe Biden cere Congresului să aprobe o suplimentare a bugetului în sumă de aproximativ 100 de miliarde de dolari, pentru a răspunde unor nevoi urgente, în fruntea cărora se află ajutarea Ucrainei, căreia Statele Unite îi este primul furnizor de echipament militar, şi a Israelului în Războiul din Fâşia Gaza.

CONFLICTE ÎN TEXAS.

Însă negocierile parlamentare sunt complicate în prezent din cauza unei accelerări a campaniei în vederea alegerilor prezidenţiale din noiembrie, în care există toate şansele unui nou duel Biden-Trump.

Miliardarul a transformat imigraţia într-una dintre axele majore a campaniei sale.

În Senat părea posibil un compromis, o perspectivă care s-a îndepărtat brusc săptămâna aceasta.

Presa vede în ea mâna magnatului în domeniul imobiliar în vârstă de 77 de ani, marele favorit în alegerile primare republicane, care îşi păstrează o acaparare puternică asupra Partidului Republican.

În plus, tensiunile între Guvernul federal şi guvernatorul republican al Texasului Greg Abbott nu scad.

Greg Abbott a instalat srmă ghimpată la frontiera cu Mexicul, sfidând astfel autoritatea Washinfronului în domeniul Poliţiei Frontierei.

El a primit o susţionere apăsată din partea lui Donald Trump şi altor lideri republicani.

Ultima livrare a unui ajutor militar american Ucrainei a fost anunţată la 27 decembrie, iar Casa Albă a anunţat şi a reiterat că în lipsa unei suplimentări a bugetului nu va mai exista vreun alt ajutor destinat Kievului.

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img