BERD acordă un împrumut de 90 de milioane de euro către suedezii de Lantmännen, care produc în România chifle pentru McDonald’s. Compania va construi o unitate de panificație în București, care să devină hub de producție regional

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a anunțat vineri că acordă un împrumut de 90 de milioane de euro pentru a sprijini planurile de extindere ale grupului suedez Lantmännen în România, prin care să finanțeze finanțarea construcției unei noi unități de producție de panificație de ultimă generație în București.
Investiția BERD va fi utilizată pentru a finanța construcția noii unități de panificație de ultimă generație a Lantmännen Unibake România din București, care va servi ca un hub central de producție care va aproviziona țările din Europa Centrală și de Sud-Est.
Noua instalație va fi construită în conformitate cu cerințele BERD privind clădirile pentru tranziția către o economie verde, sprijinind agenda mai largă de sustenabilitate a Lantmännen, inclusiv angajamentele de decarbonizare ale Lantmännen Unibake validate de inițiativa Science Based Target (SBTi).
Odată finalizată, instalația va fi una dintre cele mai mari operațiuni de panificație din cadrul Lantmännen Unibake. Aceasta va debloca potențialul de export al produselor de panificație din România, unul dintre cei mai mari exportatori de grâu din Europa, și va sprijini modernizarea sectorului de panificație din această țară, arată comunicatul BERD.
Pentru a sprijini îmbunătățirea competențelor și a formării profesionale, precum și accesul la oportunități de angajare, Lantmännen va implementa, de asemenea, un program de formare profesională pentru tineri, bărbați și femei, care va permite învățarea la locul de muncă în domeniul producției alimentare.
Lantmännen Group este o cooperativă agricolă din domeniul agriculturii, al utilajelor, al bioenergiei și al produselor alimentare. Acesta este deținut de 18.000 de fermieri suedezi, are aproximativ 10.000 de angajați și desfășoară operațiuni în peste 20 de țări.
Grupul deține Lantmännen Unibake, o companie de panificație care operează peste 30 de brutării la nivel mondial. Filiala sa din România, Lantmännen Unibake România, este un producător consacrat de produse de panificație congelate în această țară. Suedezii produc ]n România chifle pentru McDonald`s, după ce în septembrie 2016 au achiziționat producătorul de chifle pentru hamburgeri Frozen Bakery Products de la grupul austriac GoodMills.
BERD este unul dintre principalii investitori instituționali din România.
Până în prezent, BERD a investit 10,5 miliarde de euro prin 515 proiecte în această țară, concentrându-se pe finanțarea infrastructurii, pe stimularea productivității sectorului privat și pe dezvoltarea în continuare a sectorului financiar și a piețelor de capital. În 2022, mai mult de 61% din investițiile BERD în România au fost în economia verde.

Citeste si...  Gigantul german Bosch va deveni unul dintre cei mai mari acţionari ai producătorului suedez de utilaje destinate întreţinerii spaţiilor verzi Husqvarna

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img