BEI finanțează cu 25 de milioane euro construcția unei noi linii de producție de medicamente generice la fabrica Antibiotice Iași

Compania Antibiotice anunță că a semnat cu Banca Europeană de Investiții (BEI) un acord de împrumut în valoare de 25 de milioane de euro pentru a sprijini finanțarea realizării pe amplasamentul companiei Antibiotice Iași, a unei capacități de producție, ambalare și depozitare de ultimă generație, facilitând astfel dezvoltarea de noi linii de producție, a digitalizării, precum și de capacități de cercetare-dezvoltare, potrivit unui comunicat al companiei.
„Împrumutul BEI reprezintă un sfert din costul total al investiției de 95,4 de milioane de euro. Prezentul acord a fost posibil grație sprijinului oferit de programul InvestEU, care își propune să mobilizeze peste 372 de miliarde de euro în perioada 2021-2027”, potrivit comunicatului.
Compania transmite că proiectul sprijină crearea unei capacități avansate de producție farmaceutică într-o regiune de coeziune din România. Prin reducerea dependenței de importuri și prin promovarea accesului la serviciile de sănătate în întreaga UE, inițiativa sporește competitivitatea și reziliența industriei farmaceutice europene și evidențiază rolul esențial al capacităților moderne de producție în sprijinirea autonomiei strategice a Uniunii, în special în ceea ce privește domeniul sănătății.
„Sprijinirea echipei de cercetare și dezvoltare a companiei în crearea de noi medicamente și procese de producție va conduce la angajarea a aproximativ 100 de persoane cu normă întreagă în cercetare și producție pe parcursul a patru ani. Antibiotice S.A. lucrează în strânsă colaborare cu diferite universități și institute de cercetare, și prin urmare, acest proiect va îmbogăți piața muncii cu personal cu înaltă calificare”, se mai menționează în comunicatul de presă.

Citeste si...  O nouă schimbare de politică la Twitter: Elon Musk spune că doar utilizatorii verificați vor apărea în feed-ul de recomandări al platformei

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img