Baronul PSD de Neamț Ionel Arsene, condamnat definitiv la închisoare și fugit în Italia, s-a predat

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, fugit în Italia, s-a predat, luni, la mai bine de două săptămâni după ce Curtea de Apel Brașov l-a condamnat la șase ani și opt luni de închisoare cu executare, într-un dosar de corupție.

Conform unor surse judiciare citate de Adevărul, el s-a predat la poliția din Bari.

El a fost condamnat definitiv la șase ani și opt luni de închisoare cu executare în 10 martie, decizia fiind definitivă.

Ionel Arsene ar fi fugit din țară înainte de pronunțarea sentinței

Arsene a fost dat în urmărire generală de Poliția Română, în condițiile în care nu a fost găsit de polițiști pentru punerea în executare a mandatului. Pe site-ul Poliției Române, la secțiunea „Most Wanted”, a fost postată fotografia lui Ionel Arsene, cu mențiunea că pe numele său există un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pentru trafic de influență și luare și dare de mită.

El ar fi fugit din țară înainte de pronunțarea definitivă a deciziei instanței.

Anul trecut, în primă instanță, Ionel Arsene primise, la Bacău, o pedeapsă la 8 ani și 4 luni de închisoare pntru trafic de influență.

Acuzațiile pe care DNA i le aduce lui Ionel Arsene

În acest dosar, Ionel Arsene a fost trimis în judecată de DNA în 2018 , fiind acuzat că în cursul anului 2013, în calitate de deputat și președinte al organizației PSD Neamț, a primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 100.000 euro pentru a-și folosi influența pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenției Naționale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispozițiilor legale privind conflictul de interese și regimul incompatibilităților în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcție de conducere în administrația locală.

Citeste si...  Agresorul patronului de la Nuba, dat în urmărire generală în Europa! Ar fi tatonat terenul timp de două zile

Procurorii anticorupție susțin că banii remisi de martor într-un restaurant din București ar fi trebuit să ajungă la persoanele respective prin intermediari.

Ionel Arsene este și președinte al PSD Neamț, începând din 2013. Ionel Arsene este unul dintre baronii locali ai PSD și era considerat mâna dreaptă a fostului lider al PSD Liviu Dragnea.

Parteneri

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img