Bărbatul care şi-a ucis soacra după ce i-a dat o singură palmă, condamnat la închisoare

Bărbatul în vârstă de 44 de ani, din Caracal, care în luna ianuarie şi-a ucis soacra în vârstă de 67 de ani, a fost condamnat de Tribunalul Olt la patru ani şi şase luni de închisoare. Decesul femeii a survenit la câteva zile după ce bărbatul i-a aplicat o singură lovitură cu palma peste faţă.

Potrivit încheierii Tribunalului Olt, conflictul dintre bărbat şi soacra sa a izbucnit pe 6 ianuarie 2023, în locuinţa comună. Pe fondul neînţelegerilor şi consumului de alcool al bărbatului, acesta a lovit-o pe femeie cu palma în zona obrazului stâng.

În conflict a intervenit şi soţia agresorului, deoarece inculpatul intenționa să o lovească din nou pe bătrână. Şi fiica victimei a fost lovită de bărbat, fiindu-i aplicate cu palmele şi pumnii, mai multe lovituri peste cap şi faţă. Din cauza faptului că acesta nu se calma, persoana vătămată a solicitat telefonic ajutorul vecinilor, iar bărbatul l-a lovit şi pe unul dintre vecini.

Între timp, la faţa locului au ajuns poliţiştii, solicitaţi prin 112, care au emis ordin de protecție provizoriu împotriva inculpatului, totodată acesta fiind evacuat din locuință.

Accident vascular, în drum spre instanţă

În dimineaţa zilei de 10 ianuarie, femeii în vârstă de 67 de ani i s-a făcut rău, chiar în timp mergea la Judecătoria Caracal, împreună cu doi vecini, cu autoturismul, în vederea participării la soluţionarea cererii privind confirmarea ordinului de protecţie împotriva inculpatului.

E a ajuns la Spitalul Municipal Caracal, în vederea acordării de îngrijiri medicale. Ea a fost ulterior transportată la Craiova, deoarece suferise un accident vascular cerebral, unde a decedat, în următoarea zi.

„La Centrul de Primiri Urgențe al Spitalului Municipal Caracal, s-a constatat faptul că victima  suferise un accident vascular cerebral, motiv pentru care a fost transferată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, unde a fost supusă unei intervenții chirurgicale. La data de 11.01.2023, persoana vătămată a fost contactată telefonic de către cadrele medicale din cadrul SCJU Craiov, care i-au comunicat faptul că mama sa a decedat pe secția de terapie intensivă”, se arată în încheierea instanţei.

Citeste si...  Craiova: Certificat de Urbanism eliberat de primărie pentru un bloc de 27 de etaje în centrul orașului

Legătura dintre palma aplicată de bărbat şi accidentul vascular fatal

Medicii legişti au stabilit că decesul femeii în vârstă de 67 de ani a fsot cauzat de un traumatism cranio-vascular, iar între leziunile provocate de violenţă şi deces „există legătură de cauzalitate directă necondiționată”.

„Din cuprinsul raportului de expertiză medico-legală-necropsie nr. 150/A3/2023, emis de IML #######– rezultă că moartea victimei #### ###### a fost violentă, datează din 11.01.2023, s-a datorat hemoragiei și contuziei meningo-cerebrale, urmarea unui traumatism cranio-cerebral.

Leziunile de violență s-au putut produce prin lovire cu corpuri dure, iar între leziunile de violență și deces, există legătură de cauzalitate directă necondiționată.

În preambulul Concluziilor, s-a consemnat că leziunile de violenţă prin lovire activă cu corp dur (palmă) se află la nivelul obrazului stâng (cu marcă traumatică).

Urmare a lovirii extremităţii craniene la nivelul obrazului stâng, a produs în interiorul cutiei craniene modificarea raporturilor între creier şi calota osoasă craniană, cu ruperea unui vas de sânge mic între aceste structuri, cu sângerare minimă, care după acumularea în timp a unei cantităţi critice de sânge (hematom subdural) a produs compresiunea creierului şi apariţia tardivă a simptomatologiei”, reţine instanţa.

Bărbatul în vârstă de 44 de ani a fost condamnat de judecătorii Tribunalului Olt la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel, în 10 zile de la comunicare. El se află în arest preventiv.

Cautimasina.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată

Cele mai citite articole

spot_img