Bărbat torturat până la moarte de Poliția Locală. Familia cere Primăriei Arad despăgubiri uriașe

Familia bărbatului torturat până la moarte de Poliția Locală a depus o cerere de despăgubiri morale de la Primăria Arad. Totul după ce marți, anchetatorii au făcut reconstituirea morții.

Cosmin Todorescu, avocatul familiei bărbatului torturat până la moarte de Poliția Locală, a subliniat marți că Primăria Arad este responsabilă pentru „acțiunile abuzive” ale polițistului în timpul îndeplinirii atribuțiilor sale de serviciu.

Cât trebuie să plătească Primăria Arad pentru abuzul criminal de la Poliția Locală

„Familia a decis să se constituie parte civilă şi să introducă în cauză, în calitate de parte responsabilă civilmente, Municipiul Arad, prin reprezentant legal, prin primar.

Cu privire la inculpat, el se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu la momentul comiterii faptei abuzive şi răspunde în solidar, însă nu este solvabil”, a declarat avocatul.

Ca urmare, familia bărbatului bătut până la moarte a cerut despăgubiri morale de un milion de euro.

Reprezentanții Primăriei Arad au comunicat că, până în prezent, nu au fost informați cu privire la revendicările financiare ale familiei victimei. Marți a avut loc și reconstituirea morții bărbatului bătut până la moarte.

„Avem o stare de fapt lămurită, dar reconstituirea se efectuează la finalul urmăririi penale, după ce avem suficiente probe. Inculpatul a recunoscut în parte faptele, a recunoscut că a lovit, dar nu toate loviturile.

Probabil doreşte o schimbare de încadrare juridică. Din tortură, în lovituri cauzatoare de moarte”, a declarat procurorul criminalist Pavel Palcu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad.

Agentul de la Poliția Locală Arad, arestat

La începutul lunii octombrie, un polițist local de 29 de ani din municipiul Arad a fost plasat în arest preventiv sub acuzația de tortură, care a condus la decesul victimei. În data de 14 iulie, polițistul l-a abordat pe un bărbat de pe stradă, presupus a fi agresiv cu trecătorii, și l-a condus la sediul poliției pentru a fi sancționat.

Citeste si...  Tensiuni între Rusia și Moldova. MAE de la București condamnă Moscova pentru declarațiile care „vizează o parte a teritoriului României”

Numai că, acolo, victima a fost supusă unui bătaie brutală, suferind, printre altele, o ruptură cardiacă.

Conform unui comunicat de presă emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad în data de 5 octombrie, în seara zilei de 14 iulie, o persoană a contactat Poliția Locală pentru a semnala „comportamentul agresiv” al unui bărbat care ar fi consumat substanțe halucinogene dintr-o pungă și ar fi agresat trecătorii.

Când Poliția Locală ucide cetățeni

Un echipaj format din trei polițiști locali a intervenit. După imobilizarea și încătușarea persoanei vătămate cu utilizarea forței fizice, a condus-o la sediul Direcției Generale a Poliției Locale Arad pentru identificare și aplicare a sancțiunilor contravenționale.

„La sediul DGPL Arad, situat pe Calea Victoriei din municipiul Arad, echipajul ajunge la ora 20,10, unde în parcarea interioară, doi dintre membrii echipajului exercită acte de violenţă asupra persoanei vătămate, care era încătuşată cu mâinile la spate. Agentul L. F-N i-a aplicat persoanei vătămate mai multe lovituri cu piciorul în zona capului, iar agentul G.C. i-a aplicat persoanei vătămate o lovitură cu piciorul în partea posterioară, înainte ca aceasta să fie condusă în sediu, aspecte surprinse de camerele de supraveghere video instalate pe exteriorul clădirii”, se arată în comunicatul transmis.

„Moartea victimei a fost violentă”

„Ulterior, persoana vătămată, încătuşată cu mâinile la spate, a fost condusă de către agentul L. F-N în incinta sediului, într-un birou care nu este prevăzut cu sistem de supraveghere video. În interior, agentul L F-N a exercitat acte de violenţă asupra persoanei vătămate, iar aceste aspecte au fost înregistrate de camerele de supraveghere video instalate în incinta sediului.

Din imagini se poate observa că agentul avea în mâna dreaptă un obiect, care e posibil să facă parte din dotarea acestuia, respectiv o tonfă”, se mai arăta în comunicat.

Citeste si...  Economia Ucrainei și cea a Rusiei mai pot sprijini războiul ani de zile, dar supraviețuirea Ucrainei se bazează pe sprijinul extern, susține un analist maghiar

La ora 20.42, la sediul Poliției Locale a sosit un echipaj medical din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță, la solicitarea unuia dintre polițiști. La ora 20.55, un echipaj SMURD a ajuns și el la fața locului.

Pacientul a fost plasat pe o targă și transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență. Acolo, a decedat a doua zi.

La început, au fost inițiate investigații pentru ucidere din culpă, iar o necropsie a fost efectuată. Medicii legiști au ajuns la concluzia că „moartea victimei a fost violentă”.

În plus, s-a descoperit că victima a suferit o intoxicație acută cu o substanță neidentificată. De asemenea, prezentase „leziuni traumatice externe, care au putut fi produse prin lovire cu şi de corpuri dure/planuri dure”.

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img