Bărbat internat la Spitalul Brăila, găsit mort lângă gardul unității

Pe timpul nopții, un bărbat în vârstă de 53 de ani, care era internat în Secția de Cardiologie a spitalului din Brăila, a fost descoperit decedat în apropierea gardului unității medicale. IPJ Brăila a anunţat că a declanşat o anchetă.

Pe data de 16 octombrie, poliția a primit un apel la numărul de urgență 112 de la un medic de la Spitalul Județean Brăila. Apelul a semnalat plecarea unui bărbat internat din unitatea medicală.

Un pacient internat la Spitalul Brăila, găsit mort lângă gard, noaptea

 Un  bărbat de 53 de ani, din Brăila, a fost găsit în stare de inconştienţă, în exteriorul unităţii spitaliceşti, lângă gardul acesteia, situat pe Şoseaua Naţională Veche, fiind declarat decedat.

Acesta a fost transportat la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Brăila în vederea efectuării necropsiei”, se arată într-un comunicat de presă remis duminică deIPJ Brăila.

Dr. Dragoş Voicu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Brăila, a informat Agerpres că pacientul se internase cu două săptămâni în urmă.

Acesta prezenta insuficiență respiratorie acută, insuficiență cardiacă și sechele ale unui accident vascular cerebral.

bărbat

Comunicarea cu el a fost dificilă, deoarece se credea că se află în Italia. Din aceste motive, pacientul a fost supravegheat cu atenție.

În noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 04.50, asistenta de serviciu a constatat că pacientul dispăruse. Medicul de gardă a fost imediat anunțat. Acesta, la rândul său, a alertat poliția cu privire la situație.

„S-a dat alarma conform protocoalelor şi a fost găsit în afara incintei spitalului, la 10-15 metri de poarta din spatele spitalului, lângă un pom, în pijama, desculţ, mort.

Citeste si...  FOTO. O femeie a fost atacată de doi câini de luptă, tot în zona Lacul Morii. Stăpânul, sancționat cu o amendă „jenantă”

Poliţia l-a găsit, pentru că aşa este protocolul. Cazul este anchetat de Colegiul Medicilor, administraţia Spitalului şi Poliţie, care trebuie să stabilească dacă este vorba despre o moarte violentă, dacă nu a fost atacat după ce a ieşit pe poarta spitalului”, a declarat dr. Voicu.

Vina aparține firmei de pază pe care o are Spitalul Brăila

Conform acestui punct de vedere, firma de pază a spitalului ar putea fi considerată responsabilă în acest caz.

Se susține că poarta din spate a unității spitalicești ar fi trebuit să fie supravegheată de un paznic. Mai ales în timpul nopții, pentru a observa orice intrare sau apariție a pacientului.

Situația este cu atât mai semnificativă, având în vedere că pacientul se afla desculț și în pijamale.

„Mie mi se pare anormal, nefiresc cum să iasă un pacient din spital, când avem pază, eu acolo văd greşeala, veriga slabă. Noi nu puteam lega pacienţii, nici nu îi putem ţine ca la închisoare, dar, repet, spitalul are firmă de pază”, a completat dr. Dragoş Voicu.

Parteneri

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img