Avertizare de la ANM pentru toată țara. ”Proces de răcire semnificativă” a vremii. În unele zone: lapoviță și ninsoare

ANM a emis, duminică, o informare meteo de răcire semnificativă a vremii şi ploi moderate, valabilă pentru toată ţara, care intră în vigoare duminică, la prânz.

Potrivit meteorologilor, ANM în intervalul de valabilitate 15 octombrie, ora 12:00 – 16 octombrie, ora 16:00, vremea va intra într-un ”proces de răcire semnificativă”, duminică în vestul şi nordul teritoriului, iar luni şi în restul ţării.

Aria ploilor va fi în extindere, iar în zonele de munte, cantităţile de apă vor depăşi 10 – 15 l/mp şi, izolat, 20 – 25 l/mp.

În noaptea de duminică spre luni, se vor semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare în nordul Carpaţilor Orientali, iar la altitudini mai mari de 1.700 de metri şi în restul masivelor montane.

Vântul se va intensifica temporar în majoritatea zonelor.

COD GALBEN

De asemenea, ANM a emis un Cod Galben de vânt, pentru perioada 15 octombrie, ora 18 – 16 octombrie, ora 12.

În intervalul menționat, temporar, vântul va prezenta intensificări în sudul Transilvaniei și al Olteniei, în Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei și în sud-vestul și estul Munteniei, cu viteze de 55…65 km/h.

În Carpații Meridionali și de Curbură, în special la altitudini de peste 1700 m, vor fi rafale în general de 80…110 km/h.

anm

Citeste si...  Volodimir Zelenski ar urma să vină în România pe 10 octombrie

Parteneri

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img