Av. Gheorghe Piperea: Iohannis ne trage, pas cu pas, în război. Trebuie ca toți cei care au făcut propaganda războiului să fie obligați să meargă primii la război, ca să se transforme în „eroi din linia întâi”

Cunoscutul avocat și om politic, Gheorghe Piperea, a comentat posibilitatea semnării unui acord militar între România și Ucraina, despre care președintele Zelenski a spus că reprezintă garanții de securitate oferite de țara noastră pentru Kiev.

În opinia lui Piperea, acest acord va băga România în război cu Rusia, afirmând că este un „drum fără întoarcere”.

Piperea cere ca persoanele care au făcut „propagandă războiului” să fie trimiși primii pe front.

„Iohannis ne trage, pas cu pas, în război. Acesta poate fi un drum fără de întoarcere.
La Davos, la Forumul Economic Mondial, un secretar de stat a început negocierile unui tratat de securitate vu Ucraina, care nu poate să nu aibă în vedere ostilitatea Rusiei.
Asta s-a întâmplat fără ca noi să fim întrebați, desigur.

Dacă tot ne trage către război herr Iohannis (poate-poate i se prelungește mandatul sine die), să ne întrebăm cu toții dacă ne dorim un asemenea comandant suprem al armatei.

Dar trebuie, în plus, să pretindem asta: când vor începe mobilizările pentru război, trebuie ca toți cei care au făcut propaganda războiului să fie obligați să meargă primii la război, ca să se transforme în „eroi din linia întâi”.

De-abia după aceea să ne ceară nouă să ne mobilizăm.

De-abia acum pericolul de la răsărit devine palpabil. Problema este că imperiul de la răsărit este infinit mai puternic acum decât în urmă cu 2 ani. Nenorocirea e că, sub cuvânt că suntem în survival mode, și libertățile ne-au fost ciuntite, și resursele ne-au fost consumate, ajungând în sapă de lemn. Armament și muniție și soldați : de-abia peste trei ani, așa zic mass-media vest-europene.

Citeste si...  VIDEO Joe Biden, vizită fulger la Kiev, unde a promis ajutor militar de încă 500 de milioane

De-abia acum se va putea vedea cine sunt adevărații rusofili și putiniști.

Eu îi știu – erau acolo și acum doi ani, când se făceau afaceri de miliarde cu oligarhii ruși, și acum 20 de ani, când li se vindeau pe doi lei fabrici și uzine și resurse energetice rușilor, și acum 34 de ani, când rușii erau invitați aici pentru pacificare post-revoluționară”, a reacționat Piperea.

Singura reacție a MAE de la București este că la Davos se negociază un „cadru bilateral de cooperare în domeniul securității”.

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img