Autobuze electrice pentru Valea Jiului. CJ Hunedoara cumpără, cu 56 de milioane lei, 26 de autobuze (plus stații de încărcare) care vor face legătura între principalele localități

Consiliul Județean Hunedoara a scos la licitație un contract de 56 de milioane lei pentru achiziția de 26 de autobuze electrice și stațiile de încărcare aferente penntru linia care face legătura între localitățile miniere. Întregul proiect poartă numele „Linia verde de autobuze electrice între Petrila – Petroșani – Aninoasa – Vulcan – Lupeni – Uricani – Green Line Valea Jiului” și este finanțat prin Programul Operațional Regional.
Livrările se fac în opt luni, de la semnarea contractului cu furnizorul desemnat, termenul vizat fiind 31 octombrie 2023.
CJ Hunedoara motivează achiziția prin faptul că județul este poluat din pricina numărului mare de autovehicule și pentru că actuala infrastructură de transport este deficitară, anume că oamenii nu au altă soluție pentru a se deplasa de la o localitate la alta decât cu autovehiculele personale sau folosind un autovehicul al unui cunoscut.
Ofertele se deschid în 10 martie, departajarea lor se face în funcție de preț și de perioada de garanție extinsă. Autoritatea contractantă pretinde minim 100.000 de kilometri.

Citeste si...  Partenerii Samsung Home Solution: cea mai bună alegere pentru achiziția de aparate de aer condiționat Samsung și servicii personalizate

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img