Au obţinut ilegal fonduri prin Programul „Start-Up Nation”. Percheziţii în mai multe judeţe, printre care Dolj şi Olt (VIDEO)

Zeci de percheziţii sunt desfăşurate în această dimineaţă în mai multe judeţe, printre care Olt şi Dolj, fiind vizate firme care au obţinut ilegal fonduri prin Programul „Start-Up Nation”.

Potrivit Poliţiei Române, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Neamț, sub coordonarea unui procuror de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț, pun în executare 46 de mandate de percheziție domiciliară, în județele Bistrița Năsăud, Bihor, Constanța, Dolj, Hunedoara, Ilfov, Olt, Prahova, Sibiu, Timiș, Mureș, Giurgiu, Dâmbovița și în municipiul București, la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și obținerea ilegală de fonduri.

Anchetatorii spun că, începând cu luna ianuarie 2020, prin intermediul a 23 de societăți comerciale, bănuiții ar fi solicitat fonduri publice printr-un program, prezentând date și documente false.

Prejudiciul cauzat este de 4.086.000 de lei.

Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre Programul „Start-Up Nation”.

Citeste si...  Raftul cu Bunătăți Locale, inaugurat la magazinele Profi din Olt. Produsele fermierilor din judeţ pot fi găsite aici (FOTO)

Cautimasina.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată

Cele mai citite articole

spot_img