Apple intenţionează să majoreze producţia în India de peste cinci ori în următorii ani

Gigantul tehnologic american Apple Inc intenţionează să majoreze producţia în India de peste cinci ori, la aproximativ 40 miliarde de dolari, în următorii 4-5 ani, au declarat surse guvernamentale pentru agenţia de presă PTI, informează site-ul financialexpress.com, conform Agerpres.
În precedentul an financiar, producţia Apple a depăşit şapte miliarde de dolari, susţin sursele.
Reprezentanţii Apple nu au răspuns imediat solicitărilor de a oferi detalii suplimentare.
Apple produce iPhone-uri în India şi anul viitor intenţionează să fabrice căşti AirPods.
India vrea până în 2026 să extindă industria sa de produse electronice la 300 miliarde de dolari, în urma majorării producţiei de smartphone-uri, profitând de tendinţa lanţurilor globale de aprovizionare de a-şi reduce dependenţa de China, a anunţat luna aceasta Rajeev Chandrasekhar, adjunctul ministrului pentru Tehnologia Informaţiei.
Apple, cea mai mare companie americană în funcţie de capitalizarea de piaţă, a lansat primul magazin online în India în 2020. Conform analiştilor, India, a doua piaţă globală a telefoanelor mobile inteligente, alături de ţări ca Mexic şi Vietnam, devine din ce în ce mai importantă pentru producătorii care aprovizionează brandurile americane ce încearcă să-şi diversifice producţia şi să-şi reducă dependenţa de China.

Citeste si...  Romgaz își înglobează miliardele de lei din rezerve în capitalul social, care crește de 10 ori. Fiecare acționar va primi nouă acțiuni noi la una deținută. Burduja, Energie: „Măsura îi ajută să plătească impozite mai mici”

Parteneri

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img