Aplicația unde angajații din Silicon Valley caută informații și sfaturi după disponibilizările masive din sectorul Tech

În săptămâna dinaintea anunțului public al Microsoft privind planurile de reducere a 10.000 de locuri de muncă, mii de angajați ai gigantului tehnologic, care erau dornici de orice informație despre concedierile iminente, s-au alăturat unui site de rețele profesionale – nu LinkedIn, pe care Microsoft îl deține, ci Blind, relatează CNN Business.

Aproximativ 6.000 de angajați ai Microsoft (MSFT) s-au înscris pentru conturi pe Blind, o rețea anonimă, între 13 și 18 ianuarie, potrivit datelor interne împărtășite cu CNN de către start-up. Angajații au folosit serviciul pentru a specula când vor avea loc disponibilizările, ce departamente ar putea fi afectate și pentru a-i consola pe cei care erau îngrijorați.

“Nu putem face nimic în privința asta”, a scris un utilizator care s-a identificat ca fiind un angajat Microsoft într-un comentariu pe Blind. “Rugați-vă doar să nu fiți voi și apoi rugați-vă pentru cei care sunt afectați să aibă o pernă pe care să se sprijine, să își poată reveni rapid și să își găsească un alt loc de muncă”.
Pe măsură ce disponibilizările s-au răspândit în Silicon Valley în ultimele luni, Blind a apărut ca o linie de salvare pentru lucrătorii din domeniul tehnologiei care caută informații și sfaturi. Ceea ce diferențiază Blind de LinkedIn – care are, de asemenea, un moment de glorie, deoarece tot mai mulți oameni din domeniul tehnologiei și al mass-mediei sunt acum #OpenForWork – este faptul că le permite angajaților să comunice despre locul lor de muncă în mod anonim, ceea ce duce adesea la discuții mai sincere despre unele dintre cele mai mari companii din America. Membrii nevăzători verifică faptul că lucrează la o anumită companie, înscriindu-se cu o adresă de e-mail de la locul de muncă.

Citeste si...  Apple lucrează la un motor de căutare propriu, care ar urma să fie utilizat pe dispozitivele companiei

“Blind este, în esență, un forum de schimb de informații pentru profesioniștii verificați, dar a trebuit să adăugăm anonimatul, deoarece identitatea de la locul de muncă în sine limitează lucrurile pe care le poți spune despre ceea ce gândești”, a declarat pentru CNN Kyum Kim, cofondator și director de afaceri al Blind. “Cred că LinkedIn este o platformă grozavă, eu o folosesc în fiecare zi. Dar nu vezi conținutul pe care îl vezi pe Blind pe LinkedIn și viceversa”.

“Cu anonimatul”, a spus Kim, “poți fi foarte sincer și foarte transparent”. Când vine vorba de ceea ce se întâmplă în marile companii din Silicon Valley, a adăugat el, ceea ce vezi pe LinkedIn “este un fel de vârf al icebergului”.

Chiar și în urmă cu un an, multe dintre postările de pe Blind aparțineau unor angajați din domeniul tehnologiei care se lăudau, în esență, cu cifre de remunerare amețitoare și pachete de acțiuni de la diverse nume cunoscute din industrie. Acum, Blind este plin de postări de la lucrători care se consolează reciproc despre cum să treacă prin perioadele de șomaj.

O postare recentă care a primit aproape 100.000 de vizualizări este un eseu de aproape 1.800 de cuvinte al unei persoane care pretinde că este un lucrător actual al Amazon (AMZN) și care reflectă lecțiile pe care le-a învățat după ce a fost concediat de la Uber (UBER) în primele zile ale pandemiei și cum a depășit sentimentul de eșec. Există, de asemenea, zeci de postări care împărtășesc sfaturi despre cum să navighezi în situația de a fi concediat în timp ce ai o viză, precum și sfaturi generale de căutare a unui loc de muncă pentru cei care sunt concediați în climatul actual, când tot mai puține firme de tehnologie par să facă angajări.

Citeste si...  Meta desființează o rețea de mii de conturi false din China

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img