Anunț pentru cei cu banii la saltea! Toată lumea trebuie să știe imediat

Anunț pentru cei cu banii la saltea! Există o limită pentru a păstra numerar acasă? Cele mai noi informații legate de tranzacțiile cu numerar! Trendul tranzacțiilor digitale a crescut semnificativ în ultimii ani.

Anunț pentru cei cu banii la saltea! Oamenii folosesc această facilitate din ce în ce mai mult, dar în situații de urgență, oamenii se bazează doar pe numerar. Din acest motiv, ei păstrează bani cash doar în casă. Foarte puțini știu câți bani ar trebui să țină acasă.

Conform regulilor din India, nu există nicio limită pentru păstrarea numerarului acasă, conform Informalnewz.com. Dar există anumite lucruri pe care cei care preferă să țină banii la saltea trebuie să le cunoască.

Amenda poate ajunge până la 137% din suma confiscată

În India, cei care au o sumă mare de numerar acasă trebuie să știe că sunt obligați să plătească impozit pentru banii respectivi. De asemenea, aceștia trebuie să dețină toate documentele legate de plata impozitului, astfel încât să poată oferi cu ușurință orice informație legată de numerar la solicitarea Direcției de Impozit pe Venit.

În cazul în care DIV ajunge, din anumite motive, să percheziționeze o casă și găsește o sumă mare de numerar pentru care nu există documente corecte, atunci deținătorul acelei sume este pasibil de o amendă grea. Această amendă poate ajunge până la 137% din suma confiscată în cadrul raidului.

Reguli importante legate de tranzacțiile cu numerar

Oamenii presupun că mulți bani aflați în casă înseamnă, automat, bani negri. Nu este întotedeauna așa, dar, în general, afacerile murdare se fac doar cu numerar. Există multe reguli cu privire la tranzacțiile cu numerar pentru a reduce banii negri. Tranzacțiile în numerar care depășesc o anumită sumă într-un an financiar pot atrage o penalizare.

Citeste si...  Un polițist ambala dulciuri cu droguri în “Fabrica de vise” din Iași

Potrivit CBDT, este necesar să se dea un număr PAN pentru depunerea sau retragerea a mai mult de 50.000 Rs la un moment dat.

Anunț pentru

Dacă o persoană plătește mai mult de 1 lakh, se poate lansa o investigație

Dacă o persoană depune Rs 20 lakh în numerar într-un an, atunci va trebui să ofere informații PAN și Aadhaar.

Nefurnizarea detaliilor PAN și Aadhaar poate duce la o amendă de până la 20 lakh.

Nu se pot cumpăra bunuri cu numerar mai mare de 2 lakh Rs.

Pentru achizițiile în numerar de peste 2 lakh Rs, va fi necesară o copie a cardului PAN și Aadhaar.

Orice persoană poate intra pe radarul agenției de anchetă în ceea ce privește cumpărarea și vânzarea de
active în numerar.

Dacă o persoană plătește mai mult de 1 lakh la un moment dat, atunci se poate lansa o investigație.

Nu se pot lua mai mult de Rs 2 lakh numerar de la oricare dintre rude, într-o singură zi. Pentru aceasta, este necesară tranzacția prin bancă.

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img