Antreprenorii Dragoș și Gheorghe Comăniciu, foștii proprietari ai Delaco, cer deschiderea procedurii de insolvență pentru Elefant Online

Compania Miller Center este administrată de antreprenorii Dragoș și Gheorghe Comăniciu, potrivit Termene.ro, doi dintre fondatorii producătorului de lactate Delaco, care au în prezent mai multe restaurante și pizzerii, cer deschiderea procedurii insolvenței Elefant Online, potrivit unui document publicat la Bursa de Valori București (BVB).

„Elefant Online S.A. (în continuare ”Societatea”), informează investitorii cu privire la introducerea de către Miller Centre SRL a unei cereri de deschidere a procedurii insolvenței împotriva Elefant Online S.A. pe rolul Tribunalului București, Secţia a-VII-a Civilă, dosar nr. 23315/3/2023”, se transmite în informarea de la BVB.

Potrivit documentului, compania precizează că „cererea de deschidere a procedurii insolvenței este lipsită de obiect având în vedere că valoarea creanței pe care Miller Centre SRL o deține împotriva companiei este sub valoarea-prag privind cuantumul minim al creanței pentru a putea fi introdusă cererea de deschidere a procedurii de insolvenţă având în vedere dispozițiile art. 5 pct. 72 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă. Astfel, instanța urmează a se pronunța cu privire la cererea care face obiectul dosarului nr. 23315/3/2023 la primul termen de judecata programat la data de 27.10.2023”.
Retailerul online evoMAG, controlat de antreprenorul Mihai Pătraşcu, a cumpărat în luna mai în 2023 pachetul majoritar de acțiuni al Elefant Online, administratorul retailerului online elefant.ro.
Elefant Online a semnat un contract prin care doi dintre acționarii săi, respectiv Millenium Gold Resources Limited și Catalyst România SCA SICAR, cesionează 58,83%, respectiv 9,62% din capitalul social al Elefant Online către Evolution Prest Systems SRL.
Elefant Online SA, compania care deține retailerul online elefant.ro, va avea următoarea structură de acționariat:

Citeste si...  Rezultate financiare record pentru producătorul auto Stellantis în 2022: Profitul a crescut cu 26%/ Vânzările s-au majorat cu 41%

EvoMag: 69%
Axxess Capital: 28%
Acțiuni deținute de Elefant în nume propriu: 3%.

Tranzacția se va considera finalizată doar în condițiile aprobării de către Consiliului Concurenței, dosarul urmând să fie depus în următoarele zile.

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img