ANM: Vin ninsorile în toată România. Când se va depune zăpada în Capitală

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a anunțat că valorile termice vor scădea considerabil și că vor apărea ninsorile în mai multe zone din țară, inclusiv în Capitală. Gerul își va face simțită prezența.

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a anunțat că temperaturile vor scădea seminificativ de mâine. Mai mult, ninsorile și gerul își vor face simțite prezența în toată România. Meteorologii au mai declarat că ultimele zile din ianuarie vor fi autentice de iarnă.

„De mâine, răcirea se va resimți și în partea de vest, nord-vest, maximele la scara întregii țări se vor situa între 0-6°C, cel mult 12°C în Capitală, iar de la mijlocul săptămânii consemnăm și precipitații, mai ales în partea de sud, sud-est, mixte, lapoviță și ninsori, în timp ce în restul țării vorbim de precipitații predominant sub formă de ninsoare. Iată, așadar, că ultimele zile din cea mai rece lună a anului par a fi zile autentice de iarnă”, a declarat Elena Mateescu, directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie, la Antena 3.

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) anunță că Vine iarna și în Capitală

Meteorologul a declarat că lapovița și ninsorile vor apărea în Capitală din această joi. Temperaturile vor scădea considerabil.

ANM ninsorile tunete fulgere fenomen bizar

„Din punctul de vedere al cantităților de precipitații, vorbim de cantități deficitare în depresiunile extracarpatice, în timp ce în vest, nord-vest, cantitățile vor fi peste norme, iar această tendință privind semnalul unor valori de temperaturi în medie peste normal, pare a fi de interes și pentru săptămâna 6-13 februarie.

Este posibil ca și în Capitală să avem ninsori, începând de joi noaptea, când aria precipitațiilor se va extinde în bună parte din țară și vineri să vorbim, și în Capitală, de precipitații, la început sub formă de ploaie și lapoviță și treptat să se transforme în ninsoare”, a explicat Elena Mateescu la Antena 3 CNN.

Citeste si...  Patriarhul Daniel anunță o slujbă specială în prima zi din noul an

În sudul, estul și centrul țării, vremea se va menține în general închisă, cu precipitații predominant sub formă de ninsoare pe arii relativ extinse. În vest și în nord-vest, cerul va fi temporar noros, iar precipitații mixte se vor semnala pe spații mai restrânse. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în regiunile sud-estice și local în zona montană. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 6 grade, iar cele minime în general între -5 și 0 grade. Izolat se va forma ceață. În Capitală, mavima va fi de doar 2 grade, iar cea minimă va fi de -2…-1 grad.

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img