ANAF: Trei companii care oferă servicii de ridesharing au cauzat un prejudiciu de 52 milioane de lei la bugetul de stat, prin diminuarea bazei de impunere pentru impozite și prin achiziții presupus fictive de combustibili

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) anunță că trei companii care oferă servicii de ridesharing din București și Constanța au cauzat un prejudiciu de 52 milioane de lei la bugetul de stat, prin diminuarea bazei de impunere pentru impozite, prin majorarea în mod ilegal a TVA deductibilă și prin achiziții presupus fictive de combustibili.
Conform ANAF, ca urmare a analizelor de risc efectuate la nivelul instituției pe baza informațiilor deținute, inspectorii Direcției generale antifraudă fiscală (DGAF) au identificat fenomene de indisciplină financiară ori slabă conformare la declarare.
Astfel, în cazul a trei operatori economici din București și Constanța care activează pe piața de transport alternativ de persoane, inspectorii DGAF au descoperit indicii temeinice conform cărora administratorii acestora s-au sustras de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, prin diminuarea bazei de impunere privind impozitele și taxele datorate bugetului general consolidat al statului, precum și taxele datorate aferente sumelor de bani plătite către salariați. Totodată, s-a constatat majorarea în mod ilegal a TVA deductibilă, prin înregistrarea în contabilitate a unor achiziții de combustibili susceptibile a fi fictive.
Fiscul susține că va sesiza organele de urmărire penală în vederea recuperării prejudiciului estimat cauzat bugetului de stat în cuantum de 52.060.388 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.
„Acțiunile de control vor continua în perioada următoare, iar DGAF recomandă tuturor operatorilor economici să fiscalizeze veniturile obținute din activitățile desfășurate”, conchide Fiscul.

Citeste si...  Grupul grec PPC, care a cumpărat afacerile Enel din România, a încheiat prima jumătate a anului cu un profit net de 181,5 milioane euro

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img