Amazon începe să testeze un nou robot umanoid în depozitele sale/ „Deși robotul va face unele locuri de muncă redundante, implementarea roboților va crea noi oportunități de angajare”

Amazon testează un robot umanoid despre care a declarat că poate ridica articole în timp ce compania își intensifică eforturile de automatizare a depozitelor, scrie Euronews.com.
Compania a anunțat în cadrul unui eveniment din Statele Unite că a început să testeze robotul creat de start-up-ul Agility în această săptămână. Tye Brady, tehnologul-șef al Amazon Robotics, a declarat că testarea așa-numitului robot Digit se află în „stadii foarte, foarte incipiente”.
„Avem multă grijă să îl înțelegem mai bine și să vedem dacă se potrivește cu procesele noastre”, a adăugat el.
Nu este clar dacă Amazon va folosi robotul umanoid în fabrici și dacă acesta va avea un impact asupra locurilor de muncă.
Brady a declarat reporterilor că, deși robotul va face unele locuri de muncă redundante, implementarea roboților va crea noi oportunități de angajare, potrivit The Guardian.
Amazon a declarat că Digit poate „lucra în colaborare cu angajații”. „Utilizarea noastră inițială pentru această tehnologie va fi aceea de a ajuta angajații la reciclarea cutiilor, un proces foarte repetitiv de ridicare și mutare a cutiilor goale după ce inventarul a fost complet ridicat din ele”, a adăugat compania.
Între timp, Amazon a mai spus miercuri că folosește un alt sistem robotizat la unul dintre depozitele sale din Houston. Tehnologia numită „Sequoia” folosește roboți mobili și brațe robotizate. Compania a declarat că va îmbunătăți gestionarea stocurilor cu 75% și va accelera livrările cu până la 25%.
Amazon a investit masiv în tehnologie pentru a-și automatiza depozitele. În luna aprilie a anului trecut, gigantul din domeniul comerțului cu amănuntul a anunțat un fond de 1 miliard de dolari (aproximativ 950 de milioane de euro) pentru „Inovație industrială”. Agility a fost una dintre companiile care au primit această investiție.

Citeste si...  BCR a ieșit pe piața internațională cu prima emisiune de euroobligațiuni verzi, în valoare de 700 de milioane de euro. Fondurile vor fi direcționate către proiecte de energie regenerabilă, credite ipotecare verzi și clădiri verzi

Parteneri

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img