Allianz-Țiriac a încheiat primul semestru cu un rezultat net de peste 186 milioane de lei, dublu față de anul trecut

Allianz-Țiriac, parte a grupului german Allianz, a încheiat primul semestru al acestui an cu un rezultat net de peste 186 milioane de lei, dublu comparativ cu rezultatul operațional de 99 de milioane de lei raportat în primele șase luni ale anului trecut.
Subscrierile totale din asigurări generale și de viață au cumulat 1,7 miliarde de lei la finalul lunii iunie 2023, cu 11% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut, în timp ce despăgubirile plătite s-au majorat cu aproape 22%. Peste 600 de milioane de lei s-au întors la asigurați și terți păgubiți prin intermediul despăgubirilor plătite, iar aproximativ 4 miliarde de lei au fost direcționate în rezerve de daună, care garantează plățile viitoare, conform angajamentelor asumate. Sumele din rezerve s-au majorat cu peste 17%.
Vânzările de asigurări de viață au crescut cu peste 17% în primul semestru din 2023 și au ajuns să reprezinte 10% din subscrierile totale ale Allianz-Țiriac.
La finalul lunii iunie 2023, aproximativ 170.000 de persoane beneficiau de o asigurare de viață Allianz-Țiriac, în creștere cu 22% față de 2022.
Pe segmentul persoanelor fizice, creșteri importante ale subscrierilor s-au remarcat pe segmentul asigurărilor de locuințe, dar și pe segmentul asigurărilor de sănătate.
În ceea ce privește asigurările destinate companiilor, cele mai importante creșteri au fost înregistrate de asigurările de răspundere generală și construcţii montaj, ca urmare a creșterii activității în zona proiectelor de infrastructură.
Din perspectiva ponderii în totalul subscrierilor, asigurările facultative cumulează 47%, fiind în creștere cu peste 12% față de primul semestru din 2022.

Citeste si...  Renault ar putea amâna planurile de a-și lista la bursă divizia de automobile electrice Ampere

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img