Alina Rotaru-Kottmann a cucerit bronzul la Campionatele Mondiale de atletism de la Budapesta

Atleta Alina Rotaru-Kottmann a cucerit medalia de bronz în proba de săritură în lungime la Campionatele Mondiale de atletism de la Budapesta, cu 6,88 metri în finala desfăşurată duminică.

 

Aceasta este cea mai mare performanţă din cariera sportivei legitimate la CSA Steaua.

Medalia de aur a fost câştigată de sârboaica Ivana Vuleta, cu 7,14 metri, cea mai bună performanţă mondială a anului, în timp ce argintul a revenit americancei Tara Davis-Woodhall, cu 6,91 m.

blank
Alina Rotaru-Kottmann a cucerit medalia de bronz în proba de săritură în lungime la Campionatele Mondiale de atletism de la Budapesta

Alina Rotaru-Kottmann a realizat deja baremul la lungime pentru JO de la Paris de anul viitor, la concursul Inneringer Weitsprung Meeting, de luna aceasta.

Tot duminică, Andrea Miklos s-a calificat în semifinalele probei de 400 m cu al 19-lea timp din serii, 51 sec 24/100. Semifinalele vor avea loc luni seara.

România participă cu 16 sportivi, nouă la feminin şi şapte la masculin, la Campionatele Mondiale de atletism de la Budapesta (19-29 august), competiţie pentru care Federaţia Română de Atletism a stabilit ca obiectiv calificarea în trei finale.

Citeste si...  Premierul ungar Viktor Orban îi plânge soarta lui Vladimir Putin

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img