ALERTĂ! Victor Pițurcă și directorul general ROMARM au fost reținuți de DNA

Fostul selecționer al echipei naționale de fotbal a României, Victor Pițurcă, a fost chemat luni, 30 ianuarie, la sediul central al DNA. Antrenorul român ar fi fost reținut de procurorii anticorupție. Alături de tehnicianul român a fost arestat și directorul general al ROMARM.

Victor Pițurcă a fost audiat la sediul DNA duminică seara, apoi a fost reținut pentru 24 de ore. Fostul selecționer al echipei naționale de fotbal a Românieieste vizat într-un dosar privind achiziția de măști de protecție pentru Ministerul Apărării Naționale. Este vorba despre un dosar mai vechi în care este implicat antrenorul. Procurorii au făcut mai multe percheziții și au fost deja audiate unele persoane implicate în acest caz. Dosarul este cunoscut de opinia publică sub numele de „Măști pentru MApN”.

Firma care ar fi livrat măștile îi aparține fiului său, Alex Pițurcă, potrivit unor surse juduciare citate de g4media.ro. Șeful Romarm, Gabriel Țuțu, s-ar afla și el la audieri în aceeași speță.

Dosarul „Măști pentru MApN”

Șeful direcției medicale MApN, generalul D.P, s-a ocupat de achiziția măștilor de protecție în 2020, în timpul stării de urgență. Generalul i-a spus șefului farmaciilor din cadrul Direcției Medicale MApN, să găsească o modalitate de transport și fondurile necesare pentru achiționarea echipamentelor medicale. Ulterior, procurorii DNA au deschis un dosar în legătură cu posibile fapte de corupție și de evaziune fiscală.

Procurorii au scris în dosar că este vorba de suma de 40.000 care a fost plătită de ALLODIUM SA către o firmă controlată de frații Barsanti. Italienii Riccardo și Andrea Barsanti trebuiau să intermedieze achiziția de echipamente mediale cu o firmă chineză. Generalii și-au dat seama că nu au suficienți bani pentru a cumpăra măștile de la firma din China. Ulterior, Victor Pițurcă a intervenit.

Citeste si...  Radu Mihaiu a ieșit din birou special ca să măsoare un loc de parcare și să constate și un stâlpișor în plus pe trotuar

Generalii sunt acuzați de o posibilă infracțiune de eludare a taxelor

DNA a explicat că evaziunea fiscală a derivat din faptul că MApN nu a plătit taxele la stat, TVA și accizele combustibilului utilizat de avionul ucrainean care a transportat echipamentele medicale. Ministerul Apărării a invocat faptul că Ministerul Finanțelor a decis ca, în timpul stării de urgență, accizele combustibilului privind transportul produselor medicale al căror beneficiar e statul să nu fie plătite.

Procurorii suspectează și o infracțiune de eludare a taxelor. Întreaga operațiune a MApN s-a derulat printr-un intermediar. Este vorba de firma HELIOS DENTSERV SRL. Acest lucru înseamnă că beneficiarul produselor scutite a fost HELIOS DENTSERV SRL, și nu Ministerul Apărării. Nu este primul dosar în care Pițurcă este implicat. El este investigat și pentru rezilierea contractului cu Federația Română de Fotbal (FRF). În plus, tehnicianul român a fost condamnat cu suspendare în celebrul Dosar Valiza, potrivit Prosport.

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img