Alertă la Ploieşti după ce un urs a fost văzut pe străzi în zona de nord a orașului

Prezenţa unui urs a fost semnalată duminică noapte pe o stradă din Ploieşti, anunţă autorităţile locale, care precizează că ultima dată animalul a fost văzut în zona de nord a oraşului.

Duminică noapte, autoritățile au emis mesaj RO-Alert privind prezenţa unui urs pe strada Găgeni din Ploieşti.

Ploieşti

Primăriei, a convocat un grup de lucru pentru a fi luate „de urgenţă măsurile care se impun în acest caz”, în zonă mergând reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahovaai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ai Poliţiei Locale, precum şi ai Poliţiei Ploieşti. La acţiune participă reprezentanţii Parcului Memorial “Constantin Stere”, precum şi ai Asociaţiei Vânătorilor, „care au venit, astfel, în sprijinul autorităţilor locale cu logistică de profil, necesară în prevenirea şi combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun”.

„Menţionăm faptul că pe parcursul intervenţiei nu a existat niciun incident. Autorităţile locale monitorizează în continuare această situaţie, ursul fiind văzut ultima dată, în zona de nord a municipiului Ploieşti, respectiv zona Vega.

Rugăm cetăţenii municipiului Ploieşti să ţină cont de avertizările şi recomandările transmise în acest caz de către factorii implicaţi, singurul demers recomandat în situaţia în care sesizează un pericol fiind acela de a apela la numărul de urgenţă 112”, este mesajul Primăriei.

Citeste si...  ALERTĂ ANM de viscol în România! Cod galben și cod portocaliu până duminică

Parteneri

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img