Alertă la frontieră. Încă o dronă s-a prăbușit în România

Alertă la frontieră după ce încă o dronă s-a prăbușit pe teritoriul Româniie, Informația a fost confirmată și de MApN. Oficialii români au precizat că aparatul fără pilot s-a prăbușit în zona Deltei Dunării, la Ceatalchioi

Alertă la frontieră după ce încă o dronă s-a prăbușit pe teritoriul României, la granița cu Ucraina. Incidentul a avut loc în noaptea de miercuri spre joi, conform unui anunț al Poliției de Frontieră. Reprezentanții instituției au arătat că ora la care s-a prăbușit aparatul fără pilot a fost 00.30. Incidentul s-a produs la kilometrul 95 al fluviului Dunărea.

Conform sursei citate, Poliția de Frontieră a observat un incendiu în localitatea Ceatalchioi, din județul Tulcea. Din fericire, resturile de dronă au căzut în zona nelocuită a localității.

Ulterior, la fața locului a fost observat un crater de aproximativ 1,5 metri adâncime și 4 m diametru. În interiorul gropii, au fost observate resturi de fibră de carbon fumegând.

Autoritățile ucrainene au confirmat căderea unei drone pe teritoriul României. Aceasta a fost doborâtă de apărarea antiaeriană în atacul din noaptea de 11 spre 12 octombrie.

Alertă la frontieră după un alt atac cu drone

Ministerul Apărării (MApN) a confirmat că resturile unei drone au fost descoperite în România. Aparatul s-a prăbușit pe teritoriul țării noastre după ce a fost lovit de apărarea antiaeriană ucraineană. Conform sursei citate, mai multe atacuri rusești cu drone au avut loc în noaptea de miercuri spre joi. Acestea au vizat porturile din vecinătatea României.

„Ministerul Apărării Naţionale a monitorizat în timp real situaţia aeriană în zonele de responsabilitate. Ca urmare a detectării grupurilor de drone care se îndreptau spre porturile ucrainene, MApN a activat procedurile de Poliţie Aeriană şi a notificat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, începând cu ora 23.20, cu privire la zonele specifice din judeţele Tulcea şi Galaţi, aflate în proximitate, cu potenţialul de a fi afectate de riscurile asociate acestei situaţii. Starea de prealertă aeriană în aceste zone a încetat la ora 01.40, în data de 12 octombrie”, a transmis MApN, într-un comunicat de presă.

Citeste si...  Caz incredibil! Spălătorie auto din Bucureşti, acuzată că deversa ulei în canalizare

Alertă la frontieră. Conform sursei citate, în baza informaţiilor primite de la Poliţia de Frontieră, echipe ale armatei s-au deplasat în zonă. În urma verificărilor a fost descoperit un crater de dronă și au fost luate măsuri pentru securizarea zonei.

„În jurul orei 5.00, echipele din teren au raportat descoperirea unui crater de dronă, cu posibilă explozie la impact, într-o zonă cu vegetaţie aflată în apropierea malului drept al Braţului Chilia, la aproximativ 3 km vest de localitatea Plauru. Au fost luate măsuri de securizare a zonei şi au fost notificate structurile competente pentru ridicarea probelor şi desfăşurarea investigaţiilor, conform procedurilor”, a mai transmis MApN.

MApN monitorizează zona

 

În acest context, MApN a precizat că va continua misiunile de monitorizare a spaţiului aerian şi de cercetare în zonele cu risc.

„Ministerul Apărării Naţionale condamnă cu fermitate atacurile executate de Federaţia Rusă împotriva unor obiective şi elemente de infrastructură civilă din porturile ucrainene de la Dunăre. Aceste atacuri sunt nejustificate şi în gravă contradicţie cu regulile dreptului internaţional umanitar. De asemenea, MApN rămâne în contact permanent cu structurile aliate, care sunt informate în timp real cu privire la situaţia generată de aceste atacuri”, a mai transmis instituţia.

Alertă la frontieră. Mai multe valuri de drone kamikaze de fabricație iraniană au fost lansate asupra Ucrainei, noaptea trecută. Rușii au vizat mai multe ținte din raionul Ismail, dar și din zona orașului Odesa. În urma acestor bombardamente s-au înregistrat pagube asupra infrastructurii portuare. De asemenea, au fost lovite și câteva clădiri rezidențiale. Din fericire, nu au existat victime, fiind doar o persoană rănită.

Citeste si...  A început montarea de bănci prin Sectorul 3 al Capitalei

Potrivit Forțelor Aeriene ale Ucrainei, apărarea antiaeriană a distrus 28 de drone kamikaze din numărul total de 33 lansate de ruşi.

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img