Alergiile de sezon. Alimentele care ameliorează simptomele neplăcute

În cazul în care suferiți de alergii sezoniere, știți cât de deranjante pot fi simptomele acestora. Astfel, Jenna Volpe, un dietetician nutriționist din Austin, Texas, a remarcat că, deși este nevoie de mai multe cercetări, a descoperit că există anumite alimente și plante care pot ajuta la combaterea alergiile de sezon.

Legume bogate în vitamina C 

Vitamina C este un micronutrient solubil în apă care se găsește în multe legume. Aceasta poate juca mai multe roluri importante în organism, precum ar fi în combaterea alergiilor, deoarece ajută la reglarea răspunsurilor inflamatorii naturale ale organismului”, a afirmat Katie E. Golden, MD, editor medical la GoodRx (GoodRX.com) din Charlotte, Carolina de Nord. 

Frunze de urzică 

S-a constatat în studiile clinice că frunzele de urzică sub formă de ceai sau tinctură ameliorează simptomele rinitei alergice“, a declarat Volpe. 

Deși mecanismele exacte sunt necunoscute, s-a speculat și s-a emis ipoteza că urzica are un ușor efect antihistaminic în organism“, a mai adăugat ea. 

Deoarece urzica poate modifica ciclul menstrual și poate contribui la avort spontan, femeile însărcinate nu ar trebui să folosească urzica“, se arată pe blogul Mount Sinai. 

Mierea 

Volpe a afirmat că este o fană a acesteia datorită presupuselor sale beneficii asupra sănătății, dintre care unele se pot dovedi utile pentru simptomele alergiilor sezoniere. 

Mierea conține un nivel ridicat de propolis, o substanță despre care s-a constatat că are o mulțime de proprietăți de îmbunătățire a sănătății, inclusiv inhibarea mastocitelor (tipul de celule implicate și în reacțiile alergice)“, a declarat Volpe.

Fructele și legumele bogate în quercitină

Quercitina este un tip de antioxidant care se găsește în multe tipuri de fructe și legume. 

Citeste si...  Top 11 diete pentru slăbit. Care sunt cele mai cunoscute și ce presupune fiecare cură de slăbire și regim alimentar

În cercetările clinice, quercitina a fost considerată eficientă pentru a ajuta persoanele cu rinită alergică”, a afirmat Volpe. 

Alimentele bogate în quercitină sunt ceapa roșie, sparanghelul și caperele. 

Adăugarea de capere în mâncare poate fi contraindicată pentru unele persoane care trebuie să limiteze sodiul, dar ar putea fi utilă, cu moderație, pentru unele persoane cu alergii sezoniere“, a spus Volpe. 

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img