Aktual24: Judecătoarea care a dat-o afară din magistratură pe Camelia Bogdan pleacă la pensie specială

Judecătoarea care a dat-o afară din magistratură pe Camelia Bogdan pleacă la pensie specială. Administrația Prezidențială a anunțat luni că Iohannis i-a eliberat din funcție pe Elena Iulia Ciobanu – judecător la Curtea de Apel Iași, detașată în funcția de magistrat asistent la Înalta Curte de Casație și Justiție și pe Petronela-Cristina Văleanu – judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție. Văleanu s-a aflat în completul de judecători care a exclus-o din magistratură pe Camelia Bogdan, judecătoarea care l-a băgat la pușcărie pe Dan Voiculescu.

Cei doi magistrati au fost eliberați din funcție ca urmare a pensionării. Văleanu va beneficia în continuare de pensie specială.

În 2022, după patru ani de procese, judecătorii Valentina Vrabie, Petronela Cristina Văleanu, Ioana Beatrice Nestor, Virginia Filipescu și Daniel Gheorghe Severin au menținut decizia din 2 aprilie 2018 prin care Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) în materie disciplinară a dispus excluderea Cameliei Bogdan din magistratură.

Văleanu a ajuns în 2013 la Înalta Curte de Casație și Justiție, deși era anchetată de DNA după ce și-a informat un coleg că este interceptat de procurori.

Procurorii au acuzat-o pe Văleanu că l-ar fi informat, în 2010, pe Radu Tarniceriu, pe atunci președinte al Tribunalului Iași, că DNA ar fi cerut interceptarea telefonului său, punând astfel în pericol un dosar penal al procurorilor.

Continuarea în Aktual24.ro

Citește și: Dumitru Buzatu în ziua flagrantului: „Când vin … vin, pescuiesc 5 minute și plec!”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Aktual24.ro)

Citeste si...  Un autoturism a fost distrus în proporție de 75%, după ce a luat foc pe A1

Cautimasina.ro

PressHub
PressHubhttps://presshub.ro
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

Cele mai citite articole

spot_img