Air France-KLM vrea să comande 50 de avioane Airbus A350

Air France-KLM intenţionează să comande 50 de avioane Airbus A350 destinate curselor pe distanţe lungi, împreună cu dreptul de a cumpăra alte 40 de aeronave, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.
Acordul provizoriu include atât modelele A350-900, cât şi modelele mai mari A350-1000, iar aeronavele vor fi livrate între 2026 şi 2030, a precizat grupul aerian într-un comunicat.
Acordul, văzut ca valorând miliarde de dolari chiar şi după reducerile tipice ale companiilor aeriene pentru comenzile mari, urmează unei competiţii de luni de zile între Airbus şi Boeing pentru a înlocui avioanele Airbus A330 şi partea mai veche a flotei de Boeing 777 a Air France-KLM.
The Air Current, o publicaţie din industrie, a relatat la începutul acestei luni că operatorul aerian se apropie de o comandă pentru 50 de avioane cu corp larg şi că un factor a fost intervalul implicat în ocolirea spaţiului aerian rus, pe fondul sancţiunilor legate de războiul în curs de desfăşurare al Rusiei în Ucraina.
Comanda planificată, care nu este încă în registrele Airbus, în aşteptarea unui contract final, vine pe lângă o comandă existentă pentru 41 de avioane Airbus A350-900 pentru operatorul francez al grupului, Air France, dintre care 22 au fost livrate până acum.
Grupul a mai comandat opt avioane de marfă A350.
De la Boeing, Air France-KLM are o comandă excepţională pentru cinci avioane 787-10.

Citeste si...  BMW se extinde în Mexic, cu o investiție de 800 de milioane de euro

Parteneri

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img