Adidas ar putea pierde venituri de 1,2 miliarde de euro, dacă nu va putea vinde stocurile de produse Yeezy, firma rapperului Kanye West (Ye) / Titlurile Adidas au scăzut vineri cu 11%

Adidas ar putea pierde venituri de aproximativ 1,2 miliarde de euro (1,3 miliarde de dolari) în 2023, dacă nu va putea să vândă stocurile de produse Yeezy, firma rapperului şi designerului de modă Ye, transmite CNBC, scrie News.ro.
Compania germană de îmbrăcăminte sport a renunţat în octombrie la parteneriatul cu Ye, cunoscut anterior drept Kanye West, după ce acesta a făcut o serie de comentarii antisemite.
Compania a declarat joi seara că evaluează ce să facă cu inventarul Yeezy, adăugând că a luat deja în considerare ”impactul negativ semnificativ” al nevânzării produselor.
Profitul operaţional va scădea cu aproximativ 500 de milioane de euro dacă compania nu va reuşi să schimbe produsele, iar Adidas se aşteaptă ca vânzările să scadă cu un ritm ridicat de o singură cifră în 2023.
Adidas ar putea opta să anuleze produsele Yeezy rămase. Acţiunile au scăzut cu 11% vineri, deoarece traderii au reacţionat la anunţuri.
Compania a estimat, de asemenea, costuri unice de până la 200 de milioane de euro, cel mai rău scenariu al Adidas fiind o pierdere de 700 de milioane de euro pentru 2023.
”Cifrele vorbesc de la sine. În prezent, nu funcţionăm aşa cum ar trebui”, a declarat CEO-ul Adidas, Bjørn Gulden, într-un comunicat de presă.
Veniturile Adidas au crescut cu 1% în 2022, pe baza cifrelor neauditate, în timp ce profitul operaţional a scăzut de la aproape 2 miliarde de euro în 2021 la 669 de milioane de euro în 2022.

Citeste si...  Cum sunt expuse companiile europene la sectorul imobiliar din China care se află în pragul colapsului

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img