Activision Blizzard, producătorul jocului ”Call of Duty”, va investi în Barcelona

Activision Blizzard a anunţat miercuri că studioul său care a dezvoltat ”Call of Duty” va înfiinţa un centru la Barcelona, punându-şi în acţiune angajamentul de a investi în Europa după ce Bruxelles-ul a aprobat în mai preluarea companiei de către Microsoft, de 69 de miliarde de dolari, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.
Compania americană a anunţat că dezvoltatorul său de jocuri Infinity Ward, care a creat jocul de succes, se va alătura unităţii sale de jocuri mobile Digital Legends din oraşul spaniol.
Decizia vine după ce Marea Britanie a blocat preluarea Microsoft, ceea ce a determinat Activision, care are studiouri în Guildford şi Warrington, în Anglia, să afirme că ”îşi va reevalua” planurile de dezvoltare în ţară.
În schimb, a spus că ”îşi va extinde în mod semnificativ” investiţiile şi forţa de muncă în Uniunea Europeană, după ce acordul a primit undă verde acolo.
Microsoft şi Activision Blizzard se luptă cu autorităţile de reglementare antitrust de pe ambele maluri ale Atlanticului pentru a încheia acordul, cel mai mare efectuat vreodată în domeniul jocurilor video.
CEO-ul Activision Blizzard, Bobby Kotick, şi omologul său de la Microsoft, Satya Nadella, urmează să depună mărturie miercuri, la o instanţă din San Francisco, pentru a îndemna un judecător să permită fuziunea.
Comisia Federală pentru Comerţ, care încearcă să blocheze tranzacţia, doreşte ca aceasta să fie oprită temporar pentru a permite judecătorului agenţiei să decidă cazul.
Microsoft face apel la vetoul britanic cu sprijinul ”agresiv” al Activision.
Compania de jocuri video, care deţine şi francizele ”Candy Crush Saga” şi ”World of Warcraft”, a declarat în aprilie că Marea Britanie a fost ”în mod clar închisă pentru afaceri”, după ce acordul a fost blocat.
Miercuri, compania a spus că se uită îndeaproape la UE pentru a-şi mări prezenţa studioului.
”Dintr-un motiv întemeiat: Europa a jucat un rol cheie în evoluţia jocurilor de noroc – în special a jocurilor mobile – pe tot globul şi nu este nerezonabil să ne aşteptăm ca dezvoltatorii de pe continent să menţină acest impuls datorită competenţelor ample, ambiţiei şi sprijinului guvernamental.” a spus compania într-o postare pe blog.

Citeste si...  Grupul bancar austriac Raiffeisen Bank spune că vrea să se separe de operațiunile sale rusești la finalul lui 2023

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img