Acţiunile Foxconn, principalul furnizor al Apple, au scăzut cu 10%, după anunțul privind o investigație în China

Acţiunile Foxconn, principalul furnizor al Apple, au scăzut luni cu 10%, după ce s-a anunţat că firma din Taiwan face obiectul unui audit fiscal şi a unei investigaţii privind folosirea terenurilor în China, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.
Investigaţia are loc cu mai puţin de trei luni înaintea alegerilor parlamentare şi prezidenţiale din Taiwan.
Publicaţia chineză de stat Global Times a informat că unele subsidiare cheie ale Foxconn în China fac obiectul unui audit fiscal şi Departamentul de resurse minerale de la Beijing efectuează investigaţii privind folosirea terenurilor de către firmele Foxconn în provinciile Henan şi Hubei şi în alte zone.
Global Times nu a dat detalii suplimentare privind investigaţiile, care nu au fost încă confirmate de autorităţile chineze.
Conformitatea legală “este principiul fundamental” al operaţiunilor în orice parte a lumii, iar Foxconn “va coopera în mod activ autorităţile în privinţa activităţii şi operaţiunilor sale”, se arată într-un comunicat al firmei din Taiwan.
Foxconn produce telefoane iPhone la fabrica Zhengzhou din provincia Henan, unde are aproximativ 200.000 de angajaţi, şi are alte unităţi de producţie mai mici în India şi în sudul Chinei.
Miliardarul Terry Gou, care a înfiinţat Foxconn, nu mai deţine nici un rol în operaţiunile zilnice ale companiei, şi a demisionat în 2019 din funcţia de director. El candidează ca independent în alegerile prezidenţiale din Taiwan.
Guvernul din Taiwan este în legătură cu Foxconn după lansarea investigaţiei din China şi va ajuta compania dacă va fi necesar, a anunţat premierul Chien-jen.

Citeste si...  Programul Rabla Plus 2023. O nouă sesiune pentru persoane fizice începe astăzi, 23 noiembrie / Bugetul este de 72 milioane lei

Parteneri

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img