Sportivii secţiilor Clubului Sportiv Municipal Slatina au participat, vineri, la o ceremonie prin care şi-au luat adio de la vechea arenă „1 Mai”, după ce cu o zi înainte Guvernul a aprobat construirea unui nou stadion cu 10.000 de locuri.
La eveniment au participat reprezentanţii conducerii clubului din subordinea Primăriei Slatina, dar şi sportivii diferitelor secţiilor sportive. La finalul ceremoniei, în mod simbolic, au fost eliberate baloane.
„Este vorba despre un proiect de suflet al domnului primar Emil Moţ, garantat de premierul României, domnul Marcel Ciolacu, care a devenit realizabil, a cărui realizare a devenit o certitudine practic, începând de ieri, când în şedinţa de Guvern au fost aprobaţi indicatorii tehnico economici de realizare ai obiectivului „Construire şi dotare Complex Sportiv Stadionul „1 Mai””. Este foarte valoros, un proiect de care se vor bucura toţi slătinenii fie că sunt iubitori ai sportului cu balonul rotund, fie că sunt practicanţi ai atletismului. Începând de ieri, iubitorii sportului au conştientizat că s-a pus o piatră de temelie în ceea ce peste 30 de luni va deveni cea mai importantă construcţie sportivă din municipiul Slatina”, a declarat directorul CSM Slatina, Mihaela Stana.
Anterior, candidatul PNL la Primăria Slatina reuşise să blocheze, temporar ce-i drept, proiectul privind noul stadion de 10.000 de locuri care se construieşte la Slatina. La solicitarea sa şi a preşedintelui Nicolae Ciucă, ministerele Dezvoltării şi Finanţelor, conduse de membri PNL, nu şi-au dat acordul pentru proiectul de Hotărâre de Guvern privind construirea noului Stadion „1 Mai” astfel că Executivul nu l-a putut aproba în şedinţa din urmă cu două săptămâni.
Stadion de 10.000 de locuri
Stadionul de la Slatina va avea 10.000 de locuri. Valoarea investiţiei se cifrează la 400 de milioane de lei, dintre care nouă milioane de lei este cofinanţarea Primăriei Slatina.
Noua arenă va fi construită după tipul „Panathenaic Stadium” şi va fi amplasată pe locația actualului stadion. Suprafaţa construită va fi de 23.040 metri pătrați.
Suprafața terenului de joc va fi complet reamenajată, echipată cu un gazon nou, un sistem de irigare eficient, drenaj și degivrare. De asemenea, pista de atletism va fi acoperită cu un finisaj tip “tartan” turnat, prezentând patru culori distincte și oferind șase piste drepte, fiecare cu o lungime de 100 de metri, conform standardelor internaționale. Dimensiunile terenului de joc vor fi de 100×68 metri, iar acesta va fi încălzit, oferind în același timp posibilitatea de a fi parțial acoperit.
Se vor amenaja următoarele facilități: o lojă, o masă pentru presă, studiouri TV, o sală de conferință, vestiare complet echipate, săli de antrenament acoperite, vestiare dedicate arbitrilor, o cameră pentru oficiali, vestiare pentru ceilalți participanți, o cameră de control cu vedere directă către tribune, un cabinet medical, o saună, o sală de forță, o cameră de comandă pentru securitate, spații de cazare pentru sportivii care sunt cazați (40 de camere), și spații de recuperare pentru sportivi. De asemenea, stadionul va fi dotat cu un sistem de nocturnă, care va fi amplasat sub învelitoare.
Această investiţie se va derula prin Ministerul Dezvoltării, prin Compania Naţională de Investiţii.