A murit academicianul Răzvan Theodorescu. Avea 83 de ani și nu a mai putut fi salvat de medici

Unul dintre marii intelectualii ai României, Răzvan Theodorescu, a încetat din viață, luni, la vârsta de 83 de ani. A fost internat la Spitalul Floreasca, a suferit mai multe complicații și nu a mai putut fi salvat.

Răzvan Theodorescu, vicepreședintele Academiei Române, a încetat din viață, astăzi, 6 ianuarie, la vârsta de 84 de ani. A fost internat la Spitalul Floreasca, iar medicii nu au mai putut să facă nimic pentru a-l salva.

„Vicepreședintele Academiei Române, Răzvan Theodorescu, a încetat din viață astăzi, la vârsta de 83 de ani.

„Sunt mândru că aparțin unui popor inteligent, unui popor care a știut să treacă prin istorie, a știut să fie luptător la nevoie, oportunist la nevoie și trădător la nevoie. În ceea ce privește personalitățile, nația română stă pe umerii a trei titani: unul este poetul național, Mihai Eminescu, unul este istoricul național, Nicolae Iorga, și cel de-al treilea este dramaturgul național, Ion Luca Caragiale”, declara acum ceva timp într-un interviu Răzvan Theodorescu .

Istoric de artă, doctor în ştiinţe istorice, Preşedintele Secţiei de Arte, Arhitectură şi Audiovizual a Academiei Române, Secretar general al Asociaţiei Internaţionale de Studii Sud-Est Europene, Profesor la Universitatea de Arte, Membru titular al Academiei Române din 2000 (corespondent – 1993). Razvan Theodorescu a fost director general al Televiziunii Române (1990-1992) și ministru al Culturii (2000-2004).
Dumnezeu să îl ierte!”, a fost mesajul postat pe pagina de Facebook a Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”.

Citeste si...  Carențe grave în Mecanismul de recunoaștere și protecție a victimelor traficului de persoane

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img