A fost semnat un memorandum pentru întărirea cooperării pe piața muncii între Nepal și România

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a primit, vineri, vizita delegației nepaleze condusă de Sharat Singh Bhandari, ministrul Muncii și Securității Sociale din Nepal.

Având în vedere numărul mare de nepalezi, prezenți pe piața muncii din România, ministrul Muncii a anunțat că efectuează demersurile necesare pentru a facilita relațiile bilaterale dintre cele două state. Aceasta l-a asigurat pe omologul său de tratamentul egal al cetățenilor nepalezi cu a celor români, în câmpul muncii.

Bucura Oprescu a anunțat și deschiderea unei ambasade a Nepalului la București: „Cetățenii nepalezi se bucură, la locul de muncă din România, de aceleași drepturi și obligații ca și angajații români. Suntem bucuroși să auzim că ați demarat demersurile pentru înființarea unei ambasade la București, mai cu seamă că marcăm, anul acesta, 55 de ani de cooperare diplomatică bilaterală între țările noastre”, a declarat Simona Bucura-Oprescu.

Ministrul nepalez a exprimat recunoștința pentru modul călduros în care românii au ajutat concetățenii săi încadrați pe piața muncii să se integreze într-un spațiu cultural diferit.

”Nepalul este printre cele mai pașnice țări din întreaga lume. Am decis că este cel mai potrivit moment să venim în România și să mulțumim pentru felul în care sunt primiți cetățenii noștri. Ne bucură că putem să aducem aici competențele profesionale pe care le au lucrătorii nepalezi”, a declarat Sharat Singh Bhandari.

Discuțiile au vizat întărirea cooperării pe piața muncii, armonizarea cadrului legislativ și consolidarea dialogului bilateral dintre România și Nepal, atât în beneficiul mediului economic din România, cât și al cetățenilor nepalezi care lucrează în țara noastră.

La finalul întâlnirii, partea română și cea nepaleză au semnat Memorandumul privind cooperarea în domeniile muncii și protecției sociale.

Citeste si...  S-a publicat lista care vor fi reabilitate în sectorul 5 al Capitalei

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img